Тежък случай в гинекология на МБАЛ Благоевград изправи на нокти

...
Тежък случай в гинекология на МБАЛ Благоевград изправи на нокти
Коментари Харесай

Тежък случай в гинекология на МБАЛ Благоевград! Битка за живота на 28-годишната Зори след инфекция, довела до спонтанен аборт в 5-ти месец

Тежък случай в гинекология на МБАЛ Благоевград изправи на нокти локалните лекари. 28 -годишна бременна жена от Благоевград направи импровизиран аборт в 5 месец с последвал масиран кръвоизлив, след което развила тежък синдром, при който кръвта и спряла да се съсирва. За броени часове към Зори Г. се събрали всевъзможни експерти, които безусловно избавили живота и. След като овладели тежката обстановка, подготвили младата майка на 2- годишно дете за превозване в Майчин дом, където имат всичко належащо, с цел да я извадят от обстановката, в която попадна.

Дни наред от Майчин дом търсят кръв за Зори, с цел да стабилизират положението и. Вълна от хора с рядката група АВ+, които се впуснаха да подаряват кръв, с цел да оказват помощ, заля мрежата. И през днешния ден акцията продължава. Благоевградчани се питат какво се е случило с младата майка, с цел да се стигне до тежката и сериозна за живота и обстановка. Затова кореспондент на Struma. com се свърза с гинеколога и шеф на МБАЛ Благоевград доктор Огнян Митев, взел участие в екипа, борил се за Зори.

Ето какво описа по случая доктор Митев : Преди два дни при нас постъпи млада, бременна в 5-ти месец, жена с болки в корема. Колежка я приела и малко по-късно дамата изхвърила плода, след което почнала да кърви. Извикаха ме незабавно, събра се екип от всевъзможни експерти и започнахме да се борим да спрем изобилното кървене. Направихме всичко допустимо да спрем кървенето, беше същински подвиг от страна на сътрудниците, реакциите бяха извънредно бързи и професионални,осигурихме скъпо животоспасяващо лекарство, с което болничното заведение не разполагаше в този миг. Възможностите на провинциалните лечебни заведения в сходни случаи са лимитирани.

Преливахме кръв непрестанно. Жената разви по този начин наречения ДИК синдром /Синдром на дисиминирана интравазална коагулация / т. е кръвта не се съсирваше, което още повече усложни обстановката. ДИК синдромът е второстепенен и се появава при сходни септични аборти. Не можех да оперирам, защото беше невероятно в този миг. Успяхме обаче да я стабилизираме, тя се посъвзе и я подготвихме за превоз в Майчин дом, където имат по-модерна реанимация, снабдена с всичко, от което се нуждае пациентката.

Колегите я посрещнаха и оставиха в централна реанимация на Майчин дом, къдетое оперирана, сподели доктор Митев, който дефинира дейностите на екипа в гинекология на МБАЛ Благоевград като извънредно професионални. бързи и съответни. Информацията му от Майчин дом е,че положението на дамата е овладяно и се усъвършенства.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР