Тежък жребий изтегли носителят на титлата на България МФК Спартак

...
Тежък жребий изтегли носителят на титлата на България МФК Спартак
Коментари Харесай

МФК Спартак срещу Спортинг в Шампионската лига по плажен футбол

Тежък чоп изтегли носителят на купата на България МФК Спартак в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци се паднаха с извънредно класните тимове на Спортинг (Лисабон) от Португалия, бронзовите медалисти от най-силното клубно състезание на Европа Русия - Делта (Саратов), и mървенеца на Естония - Аугур Енемант.
Турнирът ще се организира в португалския град Назаре. Нашите момчета започват против руснаците на 2 юни, ден по-късно играят със Спортинг, а на 4 юни е последният им дуел от предварителната фаза против естонците. Победителите от деветте групи не престават на 1/8 край, за който се класират най-хубавите пет втори тима. Място в елиминационната фаза печелят и два отбора от Турнира на кандидатите, в който вземат участие други 24 клуба.
През предходната година Спартак зае историческото 12-о място в Шампионската лига, като на 1/8-финалите се изправи точно против португалския гранд. Варненци направиха може би най-силния си мач в шампионата, само че отстъпиха с 2:4 от класния противник.
Трябва да се означи, че от тази година международната федерация по плажен футбол направи промени в шампионата, заимствани от Шампионската лига в огромния футбол. Така най-силно представящите се страни имат по няколко тима в шампионата. Португалците, да вземем за пример, са с петима участници, а руснаците - с три. По този метод конкуренцията става извънредно комерсиална и огромна, а прескачането на предварителната група ще е много мъчно ходило.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР