Тежък и продължителен локдаун, ускорена ваксинация и в резултат -

...
Тежък и продължителен локдаун, ускорена ваксинация и в резултат -
Коментари Харесай

Бум на туризма в Израел

Тежък и нескончаем локдаун, ускорена имунизация и в следствие - същински взрив на туризма в Израел.

Почти е невероятно да се намерят свободни места за почивните дни в хотелите, хостелите, ваканционните селища или фамилните хотели за селски туризъм в Израел. През останалото време легловата база към момента е съвсем празна. Стратегиите за възкръсване на туризма изясни шефът на един от бутиковите хотели в Хайфа - “Колони “, Мики Ай и завеждащата направление " Туризъм " в кибуц Ен Зиван на Голанските възвишения Литал Линер.

" Нашият хотел е от тези, които не спря да приема задгранични посетители и по време на най-строгия локдаун. Знаете,че доста от предприятията продължаваха да работят. Международните връзки не можеха да спрат. Така че не изпратихме в неплатен отпуск целия личен състав.

Самият аз давах наряди на рецепцията, бях и барман, без значение че съм управител на хотела. Не направихме компромис с качеството на услугата, която предлагаме на гостите си. Повечето ни клиенти пътуват по бизнес каузи, само че за почивните дни има поток от израелски туристи. Съживяването към този момент се усеща. Но през седмицата има празни стаи. Затова не мога да си върна целия личен състав. Чакаме с неспокойствие задграничните туристи ", сподели Мики Ай.

" Хората бързат да наваксат едногодишното затваряне. След като всеобщото имунизиране е реалност, стартира нещо не по-малко бясно. Нямаме свободни места, всички уикенди са ангажирани до края на юли. Клиентите ни идват при нас даже единствено за ден, значимо е да излязат от къщи, а ние сме атрактивни поради това, че предлагаме деен метод на туризъм.

Намираме се на израелската пътека на туризма, по която минават пешеходни и велопоходи, офроуд направления. Те си дават отмора в нашия кибуц, където има фабрика за шоколад, сладкарница и пекарна, а също две винарски мазета. От февруари походите се възобновиха и тъкмо напролет, когато не е толкоз горещо, имат най-вече участници.

Много постоянно туристите желаят да вземат участие в прибирането на реколтата. Например в този момент е сезона на ягодите в Израел. Вече има записвания за брането на черешите и вишните, които са много редки плодове в Израел. Има ги единствено при нас и в Хермон.

Пътуванията в чужбина за туризъм към момента са сложни, по тази причина хората компенсират с вътрешните благоприятни условия. Самата аз, преди да дойда в Ен Зивен съм работила 4 година в Европа и мога да сравня. По качество на туристическите услуги не им отстъпваме. Разликата е единствено в цените. В Израел е по-скъпо.

Като приказваме за необикновени неща,които се случиха през тази година, измежду тях е „ мартенския сняг “. От 6 години не е имало толкоз бездънен сняг, даже през януари. Натрупа метър и половина. В Израел има хора,които в никакъв случай в живота си не са виждали сняг и заприиждаха. Хотелската база се оказа незадоволително и се наложи  всяко семейство от кибуца да отвори дома си, с цел да приюти туристите ", описа Литал Линер.

Репортаж на Искра и Феня Декало в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР