Технологията за видеоповторения ще бъде използвана в мача между Англия

...
Технологията за видеоповторения ще бъде използвана в мача между Англия
Коментари Харесай

Технологията за видеоповторения ще бъде използвана на мача между Англия и Германия

Технологията за видеоповторения ще бъде употребена в мача сред Англия и Германия в петък, оповестява английският вестник " Таймс ". Футболната асоциация на Англия (FA) удостовери, че е постигнала единодушие с Германския футболен съюз (DFB) и за пръв път в историята си ще тества видеосъдии в мач на представителния отбор. Двата отбора, които се класираха без проблем за международното състезание в Русия, ще се срещнат на " Уембли ".

Видеоповторенията бяха въведени в последната година поради зачестилите противоречиви положения по време на дуелите. Видеореферите са употребявани в няколко случая – голове, червени картони, дузпи и подозрения за неточности от съдиите.

Това ще бъде втори мач сред двата отбора за 2017 година През март на " Сигнал Идуна парк " в Дортмунд Германия победи с 1:0 след гол на Лукас Подолски.

В исторически проект " Трите лъва " има негативен баланс против Бундестима – 13 победи, 3 равенства и 15 загуби. Последният дуел на огромен конгрес сред двата отбора на международното състезание през 2010 година приключи с победен триумф на германците 4:1, само че роди и един от огромните кавги, довели до въвеждането на технологиите във футбола.

Read how we’ll be supporting @PoppyLegion when @England face Germany on Friday: https://t.co/MqIIrteNknhttps://t.co/z1SIx7stmr
— The FA (@FA) November 8, 2017

Тогава на стадиона в Бломфонтейн Германия водеше с 2:1, а удар на Франк Лампард се отби в гредата и тупна на метър зад голлинията. Попадението не беше зачетено, а по-късно ФИФА вкара технологията на голлинията, която известява реферите, в случай че топката мине зад нея с цялостния си размер.

Англия ще бъде без много съществени играчи за дуела на " Уембли ". Поради травми отпаднаха Хари Кейн, Хари Уинкс, Рахийм Стърлинг, Фабиан Делф и Джордан Хендерсън. Деле Али пък е осъден.

Междувременно стана ясно, че двата отбора ще носят черни ленти, на които ще има макове. Така Англия и Германия ще почетат паметта на починалите във всички военни спорове, в които Англия е взела участие.

През предходната година ФИФА санкции Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия за носенето на макове. От Световната футболна централа нарекоха това " политически знак ". В Обединеното кралство през ноември се уважава паметта на починалите, а на 12 ноември е така наречен Възпоменателен ден, в който се понасят венци с червени макове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР