Технология на отглеждане и събиране на гъби. Някога чудили ли

...
Технология на отглеждане и събиране на гъби. Някога чудили ли
Коментари Харесай

Технология на отглеждане и събиране на гъби – видео

Технология на развъждане и събиране на гъби. Някога чудили ли сте се по какъв начин тези месести и питателни гъби стигат от фермата до вашата софра? Гъбите могат да се похвалят с неповторим развой на развъждане, който е друг от всеки различен плод или зарзават, който ще намерите в индустриалната пътека.

Това е по този начин, тъй като гъбите механически се смятат за гъби. За разлика от растенията, гъбите нямат потребност от хлорофил, с цел да създават лична храна посредством фотосинтеза и вместо това съществуват върху субстрат от органически материал. Отглеждани на закрито през цялата година, гъбите имат една от най-интересните аграрни истории от фермата до масата.

1. Оформяне на леглото – технология на развъждане и събиране на гъби

Тъй като гъбите нямат хлорофил, те би трябвало да получат всичките си хранителни субстанции от органичната материя в тяхната среда за развъждане, компоста. Приготвянето на компост включва намокряне и разбъркване на органични материали, в това число кочани царевица , сено , плява , черупки от памучно семе и какаови семена . Също по този начин има и азотни добавки за започване на аеробната ферментация (компостирането), която продължава към 7-14 дни.

След това компостът става подготвен за гъбите посредством пастьоризация и мощно следен развой, подвластен от температурата, за премахване на амоняка. Леглото към този момент е готово за потребление, с цел да помогне на гъбите да порастват!

2. Заразяване на почвата с мицел

Точно както доматът произлиза от растение с корени, стъбла и листа, гъбите пораждат от тънки нишковидни кафези, наречени мицел. За да размножат компоста с „ корените на гъбите “, производителите употребяват мицел от гъби (зърно или семена, които са били инокулирани със спори на гъби), с цел да пренесат мицела в лехите. Времето, належащо на мицела да колонизира компоста варира, само че нормално лишава към 14-21 дни.

3. Израстване на гъбите – технология на развъждане и събиране на гъби

Обвивка, направена от торфен мъх и варовик, е разпръсната върху леглото с гъби, действайки като контейнер за задържане на влага. В последна сметка дребните бели издатини се образуват върху мицела и се избутват нагоре през торфената обвивка – развой, който се назовава закрепване. Гъбите не престават да порастват като гугли и стават все по-големи. Гъбите нормално са подготвени за прибиране на реколтата след към 18 до 21 дни от появяването им.

4. Прибиране на реколтата

Гъбите се берат ръчно през цикъл от 16-35 дни. Отнема общо към 15 седмици, с цел да приключи един цикъл на напредък. След като гъбите бъдат събрани, помещението се изпразва и се стерилизира с пара, преди процесът да стартира още веднъж, а останалият компост се рециклира на почва за саксии.

Събраните гъби се слагат в колички, охлаждат се и по-късно се опаковат и изпращат бързо до супермаркети и заведения за хранене. Целият развой от фермата до трапезата от момента, в който фермерът стартира да подготвя компоста до събирането на гъбите и изпращането им на пазара, лишава към четири месеца.

Насладете се на целия развой на развъждане на гъби печурки в следното видео:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР