Технологии Паркър зарадва учените с повече данни от очакваното Сондата,

...
Технологии Паркър зарадва учените с повече данни от очакваното Сондата,
Коментари Харесай

Паркър зарадва учените с повече данни от очакваното

Технологии " Паркър " зарадва учените с повече данни от предстоящото Сондата, която изследва Слънцето, доставя с 50% повече информация  Мартин Дешев 5 август 2019, 07:04  Източник: ​NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben
ондата "Паркър " към този момент интензивно извършва задачата си да изследва Слънцето от близо. Тя към този момент направи две сполучливи прелитания около звездава, последното на 6-ти май т.г. От тогава до момента учените изтеглят събраните данни, които се оказват с 50% повече, заяви НАСА.

Учени сътвориха "мини Слънце " на Земята

Мисиите на НАСА – къде сбъркаха и къде съумяха?

Предадени са 22GB данни, които идват доста по-бързо. Причината - информационният модул на "Паркър " работи доста по-добре от предстоящото. Тестовете преди изстрелването на сондата в Космоса са се оказали много по-консервативни. Още при първите инспекции след изстрелването на "Паркър " в Космоса обаче демонстрират капацитет за много по-добра връзка.

Учените се възползват от това, като в този момент трансформират първичния график за приемане на данните. Капацитетът на връзката е повишен, като в този момент учените чакат да получат още 25GB информация в интервала сред 24-ти юли т.г. и 15-ти август т.г.

Успешният транспорт на данните ще даде премного време за подготовка и за третия непосредствен полет на "Паркър " към Слънцето. Самата процедура за това ще стартира на 27-ми август т.г., а най-близката точка ще бъде достигната на 1-ви септември т.г.

Учени ще тестват марсиански трусове на Земята

НАСА показа новата капсула за кацане на Луната

Мисията ще продължи няколко години, като през това време ще бъдат направени 24 обиколки към Слънцето. Те ще проучват доста от въпросите към Слънцето и ще съберат рекордно доста информация от допустимо най-близо до звездата. Сегашна получената информация стартира да се проучва от учените, като малко по-късно тази година ще бъде оповестена за свободен достъп.

Учени снимаха въртящи се черни дупки

Какво откри най-мащабното търсене на извънземни

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Слънце космос галактика звезда НАСА галактическа мисия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР