Технологии Джеф Безос представи новия апарат за кацане на Луната

...
Технологии Джеф Безос представи новия апарат за кацане на Луната
Коментари Харесай

Джеф Безос представи новия апарат за кацане на Луната

Технологии Джеф Безос показа новия уред за кацане на Луната Компанията му Blue Origin желае да кацне на Луната през 2024 година  Мартин Дешев 10 май 2019, 07:13  Джеф Безос показа новия уред за кацане на Луната Източник: Blue Origin
осмическата компания Blue Origin на Джеф Безос показа лунен модул, с който желае да кацне на Луната през 2024 година Джеф Безос разгласи, че компанията ще си партнира с НАСА в реализирането на задачата.

Капсулата за пасажери на SpaceX се взриви при проби

Безос и Мъск в галактическа борба на милиардерите

Модулът се споделя Blue Moon, като има за цел да взе участие в построяването на "продължитлено човешко наличие " на Луната. Той ще може да се употребява за транспорт на товари с друг размер и тегло.

Най-мощната ракета в света с първи търговски полет

Безос желае галактическа цивилизация с хиляди гении

"Това е необикновено транспортно средство и то отива на Луната ", разгласи Безос по време на представянето на модула. Blue Moon ще може да транспортира товари с тегло до 3,6 тона, като по-едрите от тях може да се прикачват извън на корпуса, да вземем за пример луноход.

Модулът ще може да каца самостоятелно, като ще се преценява с терена и ще има акуратност 22 метра от съответно посоченото място на кацане. Очаквано, размерите на модула са тъкмо по размер за ракетата New Glenn на Blue Origin.



Безос желае Blue Moon да сложи основите на построяването на галактически колонии. Той обаче споделя, че неговата компания има за цел да обезпечи превоза и първите стъпки. От идващите генерации ще зависи да се възползват от това и да стартират действителното създаване на гигантските колонии и структури, за които той мечтае. "Време е да се върнем на Луната и този път да останем ", споделя Безос.

Blue Origin is building the infrastructure needed to unleash the next generation of dreamers. I met these young people today, and the future is in great hands. #BlueMoon @clubforfuture pic.twitter.com/F2zPM5PngM
— Jeff Bezos (@JeffBezos) May 9, 2019
Blue Moon ще употребява и нов вид мотор, който разчита на гориво от водород и О2. Това разрешава гориво да се набира от запасите от лед на Луната.

За в този момент Blue Moon е единствено за товари, като не може да придвижва хора. Компанията обаче споделя, че към този момент е създаден и по-голям вид на модула, който ще може да транспортира товари до 6,5 тона и към него да се добави капсула за транспорт на астронавти, като задачата е това да се случи през 2024 година

Джеф Безос ще построи непрекъсната колония на Луната

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев Blue Moon Blue Origin Луна НАСА галактическа задача Джеф Безос
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР