Технологичният стартъп OpenAI пусна GPT-4, най-новата версия на своя изключително

...
Технологичният стартъп OpenAI пусна GPT-4, най-новата версия на своя изключително
Коментари Харесай

Роди се GPT-4: Наследникът на ChatGPT знае повече и отговаря на снимки

Технологичният стартъп OpenAI пусна GPT-4, най-новата версия на своя извънредно известен чатбот с изкуствен интелект ChatGPT. Новият модел може да дава отговор на изображения – той може да даде оферти за предписания единствено от фотоси на съставки, да вземем за пример, както и да написа надписи и описания. Освен това той може да обработва до 25 000 думи, към осем пъти повече от ChatGPT.

Милиони хора са употребявали ChatGPT от стартирането му през ноември 2022 година Популярните претенции към него включват писане на песни, стихотворения, маркетингови текстове, компютърен код и помощ при домашните – макар че учителите споделят, че учениците не би трябвало да го употребяват.

ChatGPT дава отговор на въпроси, употребявайки натурален човешки език, и може да имитира други стилове на писане, като употребява интернет с база данни до 2021 година
Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни
OpenAI споделя, че е отделил шест месеца за имплементиране на функционалности за безопасноств GPT-4 и го е обучил на човешка противоположна връзка. Компанията обаче предизвести, че към момента може да е податлив да споделя дезинформация.

GPT-4 в началото ще бъде наличен за клиенти на ChatGPT Plus, които заплащат 20 $ на месец за премиум достъп до услугата.

В проява онлайн новият бот генерира отговор на комплицирано данъчно питане, макар че нямаше метод да се ревизира отговорът му.

GPT-4, сходно на ChatGPT, е тип генеративен изкуствен интелект, който употребява логаритми и предсказуем текст, с цел да сътвори ново наличие въз основа на подкани. Новата версия има „ по-напреднали умения за размишление “ от известния си предходник, споделиха от OpenAI. Моделът може да вземем за пример да откри налични часове за срещи от три графика.

OpenAI разгласи и нови партньорства с приложението за проучване на езици Duolingo и Be My Eyes, приложение за хора с повредено зрение, за основаване на AI чатботове, които могат да оказват помощ на своите консуматори, употребявайки натурален език.

Въпреки това, сходно на своите прародители, OpenAI предизвести, че GPT-4 към момента не е изцяло благонадежден и може да „ халюцинира “ – феномен, при който AI измисля обстоятелства или позволява неточности в разсъжденията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР