Технологичният милиардер Питър Тийл се мести от Сан Франциско в

...
Технологичният милиардер Питър Тийл се мести от Сан Франциско в
Коментари Харесай

Повечето градове биха приветствали милиардер, но не и него

Технологичният милиардер Питър Тийл се мести от Сан Франциско в Лос Анджелис, засилвайки легитимността на зараждащата се софтуерна общественост в Южна Калифорния и носейки известна противоречивост със себе си.

Тийл, който е съосновател на PayPal и един от първите вложители във Фейсбук Inc., ръководи Founders Fund - една от уважаваните компании за рисков капитал в Силициевата котловина.

Милиардерът обаче си има своите тресчици за дялане, включително поддръжката му за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, тайното му финансиране за кечиста Хълк Хоган в делото му против уеб страницата Gawker.com и мненията му в предишното, които, съгласно някои хора, са обидни за дамите.

“Не съм сигурен за какво Питър Тийл счита, че ще получи по-горещо посрещане на софтуерната сцена в Лос Анджелис,” споделя Трейси ДиНунцио, основен изпълнителен шеф на основаната в Санта Моника компания за продажба на облекло Tradesy.

“Нашата екосистема от компании за рисков капитали и стартъпи е с много ляв уклон.”



Точните аргументи, заради които Тийл се мести в Лос Анджелис, към този момент остават неразбираеми. В предишното той е подлагал на критика Силициевата котловина за това, че е прекомерно изолирана и че е прекомерно скъпо място за започването на бизнес.

Той към този момент има жилище в Лос Анджелис и изследва концепцията за основаването на консервативна новинарска организация. Въпреки поддръжката, която холивудските звезди показват обществено за Демократическата партия и за най-различни демократични дела, Лос Анджелис е дом на няколко консервативни медии, като Brietbart.com и списание Reason.

Около 22% от гласоподавателите в окръг Лос Анджелис поддържат Тръмп. Това е два пъти по-голяма поддръжка от тази, която той получава в окръг Сан Франциско.

Лос Анджелис също може да се похвали с милиардни стартъп компании, като Snap Inc., Dollar Shave Club и SpaceX, чийто съосновател е Илон Мъск, остарелият сътрудник на Тийл в PayPal.

Според ДиНунцио, Тийл няма да бъде добре признат от доста дами, които интерпретираха част от изявленията му като ориентирани против дамите, написа Bloomberg.

Други пък считат, че бизнесът е значим, а не политиката.

“Постиженията на Питър като вложител са впечатляващи,” споделя Йън Сигел, основен изпълнителен шеф на основаната в Санта Моника ZipRecruiter Inc. “Той би би трябвало да пасне идеално.”

Миналата година в региона на Лос Анджелис е имало 530 покупко-продажби с рисково финансиране, което е два пъти повече, спрямо миналата година. Около 6.5 млр. $ са вложени в стартъпи в региона на Лос Анджелис, спрямо 2.2 милиарда $ преди десетилетие.

“Добре пристигнал в квартала,” споделя Броган БамБроган, основен изпълнителен шеф на стартъп компанята Arrivo. “Предполагам.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР