Основният навик, който води до бедност, е липсата на житейски

...
Основният навик, който води до бедност, е липсата на житейски
Коментари Харесай

Ето кои са лошите навици, обричащи на бедност

Основният табиет, който води до беднотия, е неналичието на житейски цели , споделя психологът и специалист по редовно личностно развиване Александър Петришчев. Друг отрицателен фактор е неумението да се възнамерява , оповестява Мозлента.

Почти всички хора нямат безусловно никаква визия за това къде отиват и по какъв начин се виждат след година, две и още повече след 10 години. Една световна, огромна цел изпълва живота със смисъл, дава доста сила, оказва помощ да се направи избор, съставлява насочна точка, отбелязва специалистът.

Когато човек не е в положение да възнамерява дейностите си, продължава психологът, вниманието му се разконцентрира. В този случай се правят доста дейности, само че те не водят до стремежи резултат, а до прегаряне, изясни специалистът.

Петришчев посъветва да се дефинират вярно целите и, в случай че е належащо, да може да се жертват някои елементи от живота, с цел да се реализира избрана цел. Според специалиста обаче е значимо да не забравяме да компенсираме тези ограничения. Експертът също по този начин предложи да се опитаме да променим шаблонното мислене, да развием въображението си и да се научим да гледаме на обстановките от разнообразни ъгли.

По-рано доцентът от катедрата по социология, логика на психиката на ръководството и история на ГУУ Ирина Шчербакова заяви, че прочувственото прегаряне и хроничният стрес се трансформират в главен проблем на актуалното общество .

Като съществени аргументи за прегарянето Шчербакова уточни нарасналото работно натоварване, монотонните действия, спорните условия на ръководителите, неналичието на обща цел в екипа, неналичието на обещани хонорари, разединението на чиновниците, както и несъответствието на заплатите с осъществената работа.

За да се справите с прочувственото прегаряне, психологът поучава да не довеждате тялото до цялостно разтоварване, да изключвате мобилния телефон най-малко за половин ден, да добавите музика в живота си, да не се страхувате да поискате помощ, както и да търсите смяна и да променяте себе си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР