Технологичният магнат Илън Мъск заяви, че е предотвратил украинско нападения

...
Технологичният магнат Илън Мъск заяви, че е предотвратил украинско нападения
Коментари Харесай

Мъск: Отказах да активирам Starlink в Крим, което предотврати украински удар по руския флот

Технологичният магнат Илън Мъск съобщи, че е предотвратил украинско набези против съветска военноморска база предходната година, като е отказал молба на Киев да включи достъп да интернет в Черно море край анексирания от Москва Крим, оповестява Франс прес.

В своята обществена мрежа X - някогашната " Туитър " Мъск написа:

" Имаше незабавно искане от украинските държавните органи за активиране на спътниците на " Старлинк " (Starlink) по целия път до Севастопол. Очевидното желание беше да бъде потънал по-голямата част от съветския флот, намиращ се там на котва ".

" Ако се бях съгласил с това искане, компанията ми SpaceX щеше да стане директен съизвършител във военните дейности и в ескалация на спора ", уточни Мъск.

 

 

 
Освен това той прикани за реализиране на помирение, на което да са съгласни и двете страни: 

" И двете страни би трябвало да се съгласят на помирение. Всеки минал ден от ден на ден украински и съветски младежи умират, с цел да се завоюват и изгубят дребни части земя, като границите едвам се трансформират. Това не си коства техните животи ".

 

 

 
Агенция Франс прес припомня, че сателитната интернет система " Старлинк " е разполагаем на Украйна малко откакто Русия нахлу в страната през февруари 2022 година
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР