Технологичният гигант Apple може да погълне Netflix, а вероятността за

...
Технологичният гигант Apple може да погълне Netflix, а вероятността за
Коментари Харесай

Може ли Apple да погълне Neflix?

Технологичният колос Apple може да погълне Netflix, а вероятността за това е към 40%, предвиждат специалисти на американската банка Citi.

Намаляването на корпоративните налози, дружно с еднократната опция фирмите да върнат назад в Съединени американски щати пари, съхранявани в чужбина, без да понесат огромен данъчен удар, ще даде на Apple доста по-голям паричен запас за закупуване на нови компании.

Технологичният колос разполага с 252 милиарда $ в брой (голяма част от тях са в други държави), които преди този момент не е била в положение да върне назад в Съединени американски щати, заобикаляйки високото данъчно облагане.

Според специалистите на Citi точно Netflix е компанията, която има максимален късмет да бъде добита от Apple.

Прогнозата е направена преди придобиването на филмовия бизнес и телевизионните активи на Fox. Но преди този момент събитие, Citi оцени шанса за обединяване сред Apple и Disney на 20-30%.

 Снимка 331691
Източник:

Гигантът от Купертино от години се пробва да предложи завладяваща телевизионно или кино услуга. iTunes беше огромен шлагер за компанията, само че феновете се ориентират от ден на ден към услуги като Netflix, Amazon или Hulu, с цел да гледат обичаните си излъчвания.

Apple неотдавна направи първите си стъпки в основаването на наличие, наемайки Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун да вземат участие в първата серия видеоклипове на софтуерната компания.

Но умеенето да се вършат хитови филми е доста друго от основаването на телефони iPhone, тъй че има логичност Apple да се насочи към пазаруването на Netflix в бъдеще.

" Фирмата има прекалено много пари в брой - съвсем 250 милиарда $, които се усилват с 50 милиарда $ годишно. Данъчната промяна може да разреши на Apple да употребява тази сума ", показват специалистите.

" С над 90% от парите си в брой в чужбина, еднократният 10% налог за връщане ще даде на Apple 220 милиарда $ за сливания и придобивания или назад изкупуване. Apple има потребност от единствено 1/3 от тази сума, с цел да купи Netflix ", изясняват анализаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР