Техническият директор на Милан Паоло Малдини изрази голямото си удовлетворение

...
Техническият директор на Милан Паоло Малдини изрази голямото си удовлетворение
Коментари Харесай

Малдини: Отново усетих тези тръпки, които ме побиваха от Милан в миналото

Техническият шеф на Милан Паоло Малдини изрази огромното си задоволство от класирането на отбора за ¼-финалите на Шампионската лига и разиска пътя, който „ росонерите “ изминаха, с цел да стигнат до тази фаза на шампионата за първи път от 2012 година насам.
 Здрава тактическа борба изпрати Милан напред в Шампионската лига, Тотнъм още веднъж се провали Здрава тактическа борба изпрати Милан напред в Шампионската лига, Тотнъм още веднъж се провали
„ Има възприятие на удовлетворение и горделивост. Доволни сме до каква степен стигнахме. Преди мача си говорихме за нашия път и по какъв начин стигнахме дотук. Очевидно не можем да се считаме за постоянен състезател в последната осмица. Определено към момента не е по този начин. Въпреки това сме тук и ще се борим, тъй като би трябвало да се възползваш от получените благоприятни условия. Трябва да си напомним какво ни се случи през януари, когато загубихме част от увереността си и станахме малко разединени. Липсваше ни успеваемост и допускахме много голове. Срещу Тотнъм обаче не получихме попадение и в двата мача, като в тях направихме фокусирано и зряло показване. Мисля, че това е главното нещо. Това, че го направихме на „ Сан Сиро “, беше фантастично, само че да го използван против страховит тим на толкоз влиятелен терен е явен знак, че сме станали по-зрели.

Като шеф страдаш повече, само че фокусът ти е друг. Сега съм по-възрастен, а като подобен ти можеш да контролираш нещата по-добре. За следващ път усетих тези тръпки, които ме побиваха от Милан в предишното, тъй като довечера беше същинско достижение. Трябва да призная, че го заслужавахме, момчетата го заслужаваха. Някои от тях за първи път играят на сходно равнище. Феновете също го заслужават. Те постоянно са били до нас, даже и в сложните времена.

Скудетото от предишния сезон направи изключителното съвсем табиет за нас. Свикнали сме с това, само че би трябвало да си напомним от кое място започнахме. Град, клуб и последователи, привикнали с несъмнено равнище, форсират растежа и узряването на доста младежи. Всеки от тях има друга история. Играчите, които стартираха това преди три-четири години с нас, говореха за план, а ние в никакъв случай не сме лъгали за него и искахме избрани неща от тях. Те бяха положителни в оправдаването на нашите упования.

Стефано Пиоли? Още от първия месец разбираш дали нещата ще се получат, или не. Веднага се разбрахме, няма никакви проблеми с връзката посред ни. Той постоянно е бил съвършен събеседник и превъзходен треньор. В сложни моменти се прави оценка природата на индивида, а Стефано е на доста високо равнище. Трябваше да намерим избрани непоклатимост и баланс, които съгласно мен са в основата на един футболен тим. Също по този начин беше нужно да не забравяме за нашите цели. Все още можем да реализираме всички тях. Като изключим загубите за Суперкупата и Купата на Италия, задачата ни е да приключим в топ 4 на шампионата, а също така искахме да излезем от групата ни в Шампионската лига.

Играхме без нашия вратар, който е измежду най-хубавите в Европа, само че неговият заместител се оправи добре. Тук сме с помощта на играчи, които постоянно са подложени на критика. Нека поговорим за Раде Крунич. Той постоянно беше подложен на критика в първите си две-три години в Милан, само че ние вярвахме в него, тъй като виждахме неговото качество. Той е на доста високо равнище. Въпреки това към момента си мисли, че би трябвало да направи идната стъпка, на която е кадърен. Има толкоз доста образци за футболисти, които дадоха много, само че отнасяха рецензии първоначално, да не приказваме за Сандро Тонали, като е належащо те да се концентрират върху това, което би трябвало да създадат, а ние да ги оценяваме.

На четвъртфиналите бих предпочел да избегнем италианските противници, само че ще се веселя, в случай че и те продължат напред. На този стадий, който пристигна, пристигна. Не можем да си мислим, че сме на равнището на Байерн (Мюнхен), Манчестър Сити и Реал Мадрид. Починалия Итало Галбиати? Всеки футболист би трябвало да има някой като Галбиати в кариерата си. Той беше влюбен в тима и имаше пристрастеност в устрема си да усъвършенства играчите. Неговият възторг беше инфекциозен и даде толкоз доста на много хора, които минаха през Милан “, разяснява Малдини пред клубната телевизия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР