Техническа авария по неизползваната досега тръба на Северен поток 2“

...
Техническа авария по неизползваната досега тръба на Северен поток 2“
Коментари Харесай

Защо тръбата не е цяла? Дупка се появи в чисто новия `Северен поток 2`, има нещо в Дания - Свят

Техническа повреда по неизползваната до момента тръба на „ Северен поток 2 “ е довела до внезапен спад на налягането в оборудването, заяви представителят на оператора на тръбата „ Nord Stream 2 AG “. По всяка възможност има дупка в тръбопровода, нещо се е случило в Дания в нейни териториални води покрай остров Борнхолм. Точната причина за повредата още не е открита, прецизират от компанията оператор, представени от Газета.ру. Датските управляващи са предложили на корабите да заобикалят петмилната зона към острова.

Налягането в газопровода " Северен поток 2 " спадна внезапно през нощта против 26 септември, съобщи ДПА, базирайки се на данни от оператора на газопровода. Контролерът на наземната площадка на газопровода е записал спад на налягането от 105 на 7 бара.

Ройтерс отбелязва, че операторът неотложно е предизвестил " виновните служби на Германия, Дания, Швеция, Финландия и Русия " за случая. В момента се води следствие, само че към момента не е открита повода случая.

Германското министерство на стопанската система и опазването на климата разгласи, че не знае повода, довела до спада на налягането в газопровода. " Ние сме в контакт със съответните ведомства, с цел да разберем аргументите... " - означават от ведомството. Според представителя на Nord Stream 2 AG Улрих Лисек „ някъде “ по тръбопровода „ евентуално се е появила дупка “. Лисек не изключва вероятността течът да е някъде на сухопътния сектор от газопровода. По думите му, установяването на аргументите за спадналото налягане се усложнява от режима на наказания и неналичието на личен състав на място.

Датските морски управляващи са записали приключване на газ покрай остров Борнхолм. Според Ройтерс хипотетичната спешна точка се намира отвън териториалните води на Дания, в изключителната икономическа зона. Мястото на теча подхожда на трасето на " Северен поток 2 ". Морските управляващи предизвестиха, че течът може да бъде рисков за навигацията. Затова поучават корабите да заобикалят 5-милната зона към мястото на повредата.

Запитан за хипотетичното местонахождение на теча, представител на " Северен поток 2 " позволи пред Ройтерс, че течът не може да е зародил в крайната точка на газопровода в Лубмин в Северна Германия. „ Ако беше в Лубмин, щеше да се чуе. “ – съобщи той.

На фона на цялостното прекъсване на подаването на газ по " Северен поток " към Европа бяха направени оферти да се позволи стартирането на " Северен поток 2 ". Германският министър на енергетиката Роберт Хабек повтори неведнъж, че такава опция е изключена.

Газопроводът се състои от два е тръби с дължина към 1200 км, които минават през изключителните стопански зони и териториалните води на пет страни: Русия, Германия, Финландия, Дания и Швеция. Общият потенциал на двете линии на " Северен поток 2 " е 55 милиарда кубични метра газ годишно. В момента са заредени с механически газ и са подготвени за работа, само че съгласно Германия приемането на настояването за употреба на " Северен поток 2 " би нараснало зависимостта от Русия и би било повдигане на бяло знаме, пред претенциите на Москва.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР