Техеран при никакви условия няма да започне преговори по преразглеждане

...
Техеран при никакви условия няма да започне преговори по преразглеждане
Коментари Харесай

Иран не желае да предоговаря ядрената си програма

Техеран при никакви условия няма да стартира договаряния по преразглеждане на нуклеарното съглашение, съобщи иранският президент Хасан Рухани в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, съобщи БГНЕС.
" При никакви условия няма да предоговорим съглашението, което е резултат от двегодишни полемики ", споделил иранският президент, чиито думи бяха оповестени на формалния му уеб страница.
Според Рухани, като усилват натиска посредством наказания, Съединените щати единствено демонстрират, че не са подготвени за " решение на въпроси ".
Техеран ще реагира уверено на многократното нарушение от страна на Съединените щати на границите на Иран, е декларирал още по телефона иранският президент пред френския си сътрудник. " Ако американците още веднъж желаят да нарушат иранското въздушно пространство или да влязат ирански води, иранските въоръжени сили ще им се опълчват и ще дадат съдбоносен отговор ", е допълнил Рухани.
Иранският президент също по този начин е уведомил Макрон, че американски безпилотен аероплан е нарушил въздушното пространство на страната, а предизвестията от иранските сили за противовъздушна защита са останали без отговор, след което самолетът е бил свален. Роухани е повторил, че Иран не желае война и не има намерение да се бори с никого, в това число със Съединени американски щати.
Рухани също е припомнил, че Техеран ще продължи да понижава уговорките си по нуклеарната договорка, в случай че оставащите в съглашението страни не обезпечат ползите на Иран, планувани в съглашението. Иран даде на останалите участници в съглашението 60 дни да защитят ползите на страната, като даде обещание в това време да се върне към осъществяването на суспендираните отговорности, в случай че бъдат решени проблемите, произлизащи от дейностите на Съединени американски щати. 60-те дни изтичат на 7 юли, когато Иран ще разгласи идната фаза на понижаване на отговорностите по съглашението.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп повтори, че Съединени американски щати са подготвени за всевъзможни дейности по отношение на Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР