Тече процедурата по третия мандат. Президентът връчи папката с третия

...
Тече процедурата по третия мандат. Президентът връчи папката с третия
Коментари Харесай

Донев за третия мандат: Изборът на Радев е максимално възможният в сегашната ситуация

Тече процедурата по третия мандат. Президентът връчи досието с третия мандат на Българска социалистическа партия. Те имат период, в който би трябвало да върнат досието с оферти за министър-председател, който да излъчи състав на Министерски съвет.

Това разяснява пред публицисти служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти.

Той посочи, че не е разговарял с президента за идващ длъжностен кабинет.

Изключително виновен съм към работата, която правя по тази причина да работи служебното държавно управление в екип. Да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители, развиването на България. Факт е и днешното събитие. Ние предложихме една тактика за развиването на електроенергийния бранш с небосвод от 30 години. Не ни е боязън от значимите решения, добави служебният министър председател.

Ако би трябвало да дам оценка на избора на президента – оптимално вероятният избор за третия мандат в сегашната обстановка, акцентира Донев.

Относно излезлите в общественото пространство известия, че идващият длъжностен министър председател ще бъде Атанас Пеканов, Донев разяснява: " Всеки един има капацитета и качествата да заеме министър-председателския пост. На всеки един, който има такова предпочитание го поисквам. Нека да опитва и да работи за ползите на България. "

Той разяснява и предоговарянето на ПВУ.

" Не бавим обоснованото решение да внесем и да стартираме договарянията с Европейска комисия за предоговаряне на ПВУ. Това е процедура, която за първи път ще се извърши в Европейския съюз. Нито една друга страна не е декларирала процедура за предоговаряне. Ние водим диалози с Европейска комисия по процедурата, по която ще стане това предоговаряне. Още идната седмица екипът на вицепремиерът Пеканов ще стартират дейните диалози по частта енергетика по ПВУ. Това е процедура, по която и Европейска комисия и България би трябвало да реализират съгласие и синхрон. Пак споделям това е казус ", сподели Гълъб Донев.

По отношение на проблема Нексо, Донев съобщи: " Служебното държавно управление не е проверяващ орган. Аз нямам информация някои от държавните управления на страните, които вземат участие в следствието да са поискали от страна на държавното управление информация. Прокуратурата, следствието, Министерство на вътрешните работи и други органи работят обстоятелствата да бъдат ясни, точни, с цел да се завърши със спекулациите. Всяко едно зловредно деяние би трябвало да бъде навреме разследвано. "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР