Те уж го чегъртат от властта, но той не отлепва.

...
Те уж го чегъртат от властта, но той не отлепва.
Коментари Харесай

Те го чегъртат, той не отлепва

Те сякаш го чегъртат от властта, само че той не отлепва. Покрай положителните вести за рейтинга на ГЕРБ и окрилиен от цирка на " смяната ", Борисов удари по масата в Столична община и изгони Елен Герджиков - и като ръководител на СОС, и като " елементарен " общински консултант. От " Московска " 33 смутолевиха, че става въпрос за персонален акт, който някогашният към този момент началник на столичния парламент не желаел да го коментира. Малко по-късно обаче Герджиков собственоръчно показа във " Facebook " откровението, че " политическата отговорност е необичайно нещо - за едни е тресчица, за други - греда ". И увери, че от дълго време желал да си поеме дървото, само че го спирали " морални задължения "... 

Версията на Борисов - на другия полюс:  " Излизат някакви (Борис Бонев от  " Спаси София " – б.р.) и споделят, че градският превоз закъсал заради неприятно ръководство – и те (групата на ГЕРБ в СОС) си мълчат. По време на Коронавирус беше затворен градът, а градският превоз продължи да работи. При най-ниското билетче за метро в света държавата ги компенсира, а се казва че е неприятно ръководство. Те чакат. Аз в случай че не се обадя или 3-4 души, си седят умерено. Мълчат – да ме нервират! "

Можем да предполагаме каква бурна сцена е спретнала кметицата Йорданка Фандъкова пред Борисов, че да вдигне толкоз кръвното. Можем обаче и да запазим студен разум с съмнението, че разиграват премерен ход с оглед слуховете че Герджиков се оглеждал накъде да кривне откакто напусне кораба. Все отново опозицията в общинския съвет подскочи от изненада и като че преигра с възмущението от рокадата в болшинството. И около правилните констатации за ръководството на столицата, някак надскочи прогнозите за потъването на ГЕРБ. 

" Управлението на Фандъкова се разпада като кула от карти - това е явно за всеки софиянец. Само в този мандат Герджиков е третият общински консултант, който напуща потъващия транспортен съд на кмета, която беше изоставена и от четирима от своите заместници. Причините за следващата оставка са безпределно доста, само че е повече от очевадно че четвъртият мандат на Фандъкова е цялостен неуспех. Управлението е пропито от корупция и единственото, от което се интересува, са следващите поръчки и далавери. Некопетентността и партийните назначения са парализирали общината, а предизборните обещания на Фандъкова не са изпълнени и пет процента. Всеки човек с достолепие и морал до момента щеше 100 пъти да си е тръгнал, не и Фандъкова. Следващата оставка би трябвало да бъде персонално нейната! ", връхлетя Бонев. 

В добавка Фандъкова беше окачествена като " пионка на Борисов ", а групата на ГЕРБ отнесе оценката, че е " в цялостна взаимозависимост от един банкянски придворен,който в лудостта си заради следващите изгубени избори си разрешава да се меси в самостоятелен орган ". Методи Лалов от " Демократична България " пък жигосах приемника на Герджиков - избрания стремително на негово място Георги Георгиев, като  " още една от марионетките на Борисов - статуквото има доста лица ". Колежката му Грети Стефанова надгради с разказа на болшинството в локалната власт като " фасадата на едно мафиотско ръководство на столицата, което прикрива далаверите на Борисов ". А от Българска социалистическа партия провидаха прегрупиране за възпроизводство в локалната власт.

Всеки прав за себе си - от своята камбанария и съгласно конюнктурата. Най-голямата хранилка в страната, от която Борисов и ГЕРБ наляха снага преди да налапат и останалите, не е за изпускане. Добре че пристигна пустият му COVID, че да заметат с него грабежа - кой да пита къде са парите от милиардните бюджети в продължение на десетилетия!

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР