Те се грижат един за друг и се подкрепят. 36-годишната

...
Те се грижат един за друг и се подкрепят. 36-годишната
Коментари Харесай

Майка на 6 деца оцелява след 8 операции от рак, наемодател иска да изгони семейството

Те се грижат един за различен и се поддържат. 36-годишната Малика и 35-годишният Асламабек от Чечня имат шест деца – най-малкото е на 8 година, най-голямото – на 16 година Семейството живее в немската столица Берлин от 10 години.

Той е работел като водач във компания за доставка на колета, тя изкарва спомагателни средства с задължения, които приема, до момента в който се грижи за децата и домакинската работа.

Жената стартира да купува сама лекарство, защото то се поема от Здравната каса, само че при друга диагноза

Животът им обаче се трансформира. Малика към този момент е претърпяла осем интервенции поради рак. Съпругът ѝ се отхвърля от работното си място и от този момент се грижи за брачната половинка си и децата им вкъщи. Жилището им на четвъртия етаж е 100 квадратни метра, наемът – 1550 евро на месец. Част от ремонтните действия прави Асламабек, споделя „ Билд “.

Домът за тях е вероятен единствено с контракт за пренаемане и спомагателни условия – всичко да се ремонтира, стените да се освободят от тръбите на парното, да се вкара ново отопление, да се сменят дограмата и топлоизолацията на фасадата. Накратко - наемателите би трябвало да се махнат.

Семейството живее в горест и без ясно за бъдещето си.

Наемодателят желае да изгони фамилията и стига до районния съд на Кройцберг, който пък разпорежда наложително осъществяване. В него ясно се декларира: „ Ракът на дамата участва повече от година и ще продължи да го има и след овакантяване на жилището “.

Пред това да избави своя живот, Ваня избира да износи детето си

Миналата сряда пред вратата на дома им идва правосъден реализатор. Той вижда тежко болната жена с морфинова помпа на корема, която не стопира да се превива от болежка.

Лекарят по палиативни грижи -  област в здравеопазването, която е фокусирана върху намаляването и предотвратяването на страданието на пациентите, посещава Малика няколко пъти седмично. Две медицински сестри идват при нея всеки ден.

„ Лечението на дамата не може елементарно да бъде обезпечено на други места. На нея ѝ остава по-малко от година живот “, е мнението лекарят.

Според правосъдния реализатор дамата би трябвало да отиде в болница, грижата за децата - да поеме Службата за обществени грижи, а бащата - самичък да реши какво да прави отсега нататък.

Адриан е минал над 20 курса химиотерапия и две животоспасяващи интервенции. Преди дни претърпява и трета

Нищо от това не се случва и идва ново писмо за фамилията.

Междувременно най-голямата щерка на Малика и Асламабек – 16-годишната Селима поема ролята на майка за другите деца. Момичето върви на родителските срещи и готви типичните кнедли от родната си Чечня.

Необходими са 30 000 евро, с цел да продължат химиотерапията

Малика нормално лежи на леглото си постоянно, до момента в който приема ежедневните си вливания.

„ Времемето, което ми остава, желая да прекарам със фамилията си в мир и успокоение “, споделя тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР