Те са проектирани индивидуално и направени с 3D технологияПротезите на

...
Те са проектирани индивидуално и направени с 3D технологияПротезите на
Коментари Харесай

Деца от Близкия изток се сдобиха с руски кибер протези

Те са проектирани самостоятелно и направени с 3D технология

Протезите на Моторика са проектирани самостоятелно за структурата на ръцете
(снимка: Моторика)

У съвършенствани кибер протези на две деца от Близкия изток е сложила съветската компания Моторика , основана в ц ентъра „ Сколково ”, излиза наяве от изявления в съветските медии.
още по тематиката
Става въпрос за протези на горните крака. Те са проектирани самостоятелно за структурата на ръцете на детето и са направени с потребление на 3D технология, оповестява 3DNews.

UV печатът разрешава използване върху протезите на рисунки и надписи. Така актуалната протеза освен компенсира изгубените физически качества, само че трансформира съществено и отношението на близките.

В базата на протезно-ортопедичното дружество на Моторика две деца, пристигнали с родителите си от Близкия изток, са върнали изгубената функционалност на ръцете си благодарение на актуалните съоръжения. Освен това доктор, който идва от Сирия, е подготвен от съветски експерти по протезиране с съвременни технологии.

От Моторика разясняват, че за децата са създадени тягови протези, предопределени за трениране на мускулите и подготовка за слагане на биоелектрична протеза. С дейното потребление на протезата, след година момчетата ще могат да се приспособяват към по-функционално приспособление, споделят от разработчика.

В бъдеще се възнамерява създаване на рехабилитационен център в Близкия изток, където съветските инженери ще изпращат своите разработки в региона на актуалното протезиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР