Те прогнозират покачване на цената на хляба“Ако не получим компенсации

...
Те прогнозират покачване на цената на хляба“Ако не получим компенсации
Коментари Харесай

Производители: Рискуваме някои райони на България да останат без хляб

Те предвиждат повишаване на цената на хляба

“Ако не получим обезщетения за електрическата енергия за месец май, за идния месец юни, отплата за новата цена на газа, както и започване на диалози за отпадане на Данък добавена стойност - рискуваме България да остане без самун в някои райони”. Това съобщи в студиото на Марияна Кукушева от Национален браншови съюз на хлебарите.

Има производители, които нямат комбинирани пещи и работят единствено на газ. Ако липсва обезпечена доставка на газ, те няма да могат да работят, изясни Кукушева.

“Живеем и работим в условия на безмяра и на религия, тъй като не знаем какви разноските, които през днешния ден имаме, какви ще бъдат утре”, сподели още тя и предвижда, че цената на хляба ще скочи още.

Според шефа на дребен завод за хлебни произведения Росен Иванов цената на насъщния би трябвало да се увеличи с 20-25%, с цел да могат производителите да продължат работа.

“Електроенергията нарастна с към 150%, брашното - с към 30, олиото - със 100. Всичко това постанова ние да повишим цената”, изясни Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР