Те не изключват възможността Путин да изпълни заканите си за

...
Те не изключват възможността Путин да изпълни заканите си за
Коментари Харесай

В очакване на най-лошото: Военни експерти прогнозират ескалация на конфликта

Те не изключват опцията Путин да извърши заканите си за потребление на нуклеарно оръжие

Задълбочаване на спора сред Русия и Украйна и съществено повишение на напрежението. Това обрисуват български военни специалисти, след изказването на съветския президент. Те не изключват опцията Путин да извърши заканите си за потребление на нуклеарно оръжие, само че считат, че е доста малко евентуално, защото самата Русия ще бъде доста тежко наранена. По думите им новите стъпки от съветска страна са за опрощение на военните дейности в Украйна и вътрешната агитация, предаде .

В очакване на най-лошото. Така проф. Владимир Милчев, който се намира в област Запорожие посреща дейностите на съветското държавно управление. Той счита да остане в Украйна, само че чака готовност в окупираните територии.

Военни специалисти чакат ескалация на спора. Но съгласно някогашния външен министър Ивайло Калфин, извършване на заканата за потребление на нуклеарно оръжие е малко евентуално.

“Русия има близо 6 хиляди нуклеарни бойни глави и сходно потребление на нуклеарно оръжие би провокирало и ескалация на всички места по света, само че все си мисля, че Русия не би употребила нуклеарно оръжие. Първо, тъй като в случай че го употребява ще навреди на нейните поданици, няма по какъв начин да бъде локализирано в Украйна.

“Ако Путин употребява нуклеарно оръжие, моята преценка е,че НАТО и Съединени американски щати ще отговорят с неядрени оръжия, обаче с голямо масирано количество ”, счита Полк. Владимир Миленски.

Какво следва? Засилване на офанзивата на украинска територия, предвиждат специалистите.

“Русия ще стартира да упреква, че нейната територия е нападната, което не е по този начин и това ще се случи в идващите дни. Украйна няма да спре своите дейности, тъй че войната ще продължи с цялостна мощ ”, счита Ивайло Калфин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР