Те имат известни проблеми. Това не е добре, защото когато

...
Те имат известни проблеми. Това не е добре, защото когато
Коментари Харесай

Байдън нарече Китай бомба със закъснител заради слабия му растеж

" Те имат известни проблеми. Това не е добре, тъй като когато неприятни хора имат проблеми, те вършат неприятни неща ", сподели Байдън по време на събитие за набиране на средства в Юта.

След мощния старт през първото тримесечие икономическото възобновяване на Китай се забави поради отслабването на търсенето на вътрешния пазар и в чужбина. Страната регистрира дефлация през юли, както и срив във вноа и износа. Икономиката е повишена с по-бавен ритъм през второто тримесечие, което накара политиците да обещаят поддръжка на стопанската система и нови тласъци, а анализаторите да намалят прогнозите си за растежа за годината. 

Забележките на Байдън припомнят на мненията, които той направи по време на друго такова събитие, когато загатна президента Си Цзинпин като " деспот ". Китай назова тези забележки провокация.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън наскоро посети Китай - посещаване, ориентирано към стабилизиране на връзките, които Пекин дефинира като намиращи се в най-ниската си точка от установяването на формалните връзки през 1979 година

Китай може би навлиза в епоха на доста по-бавен стопански напредък със застой на потребителските цени и заплатите, което контрастира с инфлацията в други елементи на света, показва Ройтерс.

Съединените щати, най-голямата стопанска система в света, се борят с висока инфлация и се следи постоянен пазар на труда.

" Китай е в неволя ", съобщи Байдън през вчерашния ден. Той добави, че не желае да нарани Китай и желае рационални връзки с тази страна.

В същото време Байдън разпореди забрани за някои нови американски вложения в Китай в чувствителни технологии като компютърни чипове. Китай, който има втората по величина стопанска система в света, съобщи, че е " съществено угрижен " заради възбраната и си резервира правото да предприеме реципрочни ограничения.

На шпионското поле 

Китай в това време заяви, че е разкрил хипотетичен разузнавач на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, китайски жител, който е работил за военнопромишлена група и е получил предложение за пари и имиграция в Съединени американски щати в подмяна на сензитивна военна информация. За това съобщи държавната телевизия, представена от Ройтерс.

Цзън, който е бил считан за лице с достъп до класифицирана информация, е бил изпратен в Италия, с цел да продължи образованието си, и до момента в който е бил там, се срещнал със чиновник на американското посолство, се споделя в репортажа на CCTV.

Установено е, че Цзън е подписал съглашение за шпионаж със Съединени американски щати и е минал образование, преди да се върне в Китай, с цел да прави шпионска активност, се оповестява в информацията.

CCTV съобщи, че против Цзън са подхванати " насилствени ограничения ", само че не даде повече детайлности.

Китай ускорява надзора си върху това, което счита за шпионска активност, установи Ройтерс.

В началото на този месец министерството на държавната сигурност съобщи, че страната би трябвало да насърчи жителите си да се включат в битката с шпионажа, в това число със основаване на канали, по които хората да оповестяват за подозрителни действия, както и да ги насърчават и награждават.

В същото време Нова Зеландия разгласи за продължаваща разследваща активност, обвързвана с Китай в и против островната страна и района.

" Това е комплицирана разследваща задача за Нова Зеландия ", съобщи в отчет разследващата работа за сигурност на Нова Зеландия (NZSIS).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР