Те блокират свободните радикали или държат Алцхаймер надалеч.Научното списание Psychology

...
Те блокират свободните радикали или държат Алцхаймер надалеч.Научното списание Psychology
Коментари Харесай

Топ 5 на продуктите, от които ставаме по-умни

Те блокират свободните радикали или държат Алцхаймер далеко.

Научното списание Psychology Today разгласява публикация, отдадена на хранителни артикули, които способстват за увеличението на умствените качества.

Червените боровинки съдържат доста антиоксиданти, които встъпват във взаимоотношение със свободните радикали на кислорода и това води до възстановяване на паметта и по-балансиран работа на опорно-двигателния уред при възрастните хора.

Боровинката има същите свойства като алената боровинка с тази разлика, че съдържа по-малко антиоксиданти, само че повече субстанции, които усъвършенстват зрението.

Трето място си поделят салатното цвекло и зелето . Веществата, съдържащи се в тези зеленчуци, унищожават ферментите, които в огромно количество предизвикват развиване на заболяването на Алцхаймер и намаление на когнитивната функционалност.

Мазната риба съдържа омега 3 мастни киселини, които също разграждат нездравословните ферменти. Изследвания демонстрират, че в случай че най-малко ведъж седмично употребявате някой от мазните типове риба, то може в забележителна степен да понижите вероятността от да заболеете от Алцхаймер.

Почетното пето място в рейтинга на „ умните храни ” заема спанакът, който забавя появяването на проблеми в нервната система, провокирани от стареенето и попречва възникването на нарушавания в познавателните качества.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР