Здравно неосигурени превръщат спешните отделения в кабинети за преглед, на

...
</TD
>Здравно неосигурени превръщат спешните отделения в кабинети за преглед, на
Коментари Харесай

Д-р Галина Карауланова, КОД: Здравно неосигурени превръщат спешните отделения в кабинети за преглед, на това трябва да се сложи край

" Здравно неосигурени трансформират незабавните отделения в кабинети за обзор, на това би трябвало да се постави край. Цели лечебни заведения затъват поради хора, които са решили, че положението им не търпи отсрочване ", споделя лекарката, която работи като незабавен доктор в МБАЛ " Асеновград ", доктор Галина Карауланова, която е четвърта в листата на партия КОД за идните избори:

Здравно неосигурените у нас стават от ден на ден и тъй като нямат персонален доктор, намират метод да получат здравна помощ в незабавните отделения. Звената за незабавна помощ от ден на ден замязват на кабинети за обзор, което води до затъването на цели лечебни заведения. Пороците в тази система са доста – пациентът дефинира положението си като незабавно, отива в болничното заведение и там му се вършат куп проучвания, за които той не заплаща нищо.

Това е чисто източване на бюджета на здравното министерство, на което би трябвало да се постави край. Аз работя в незабавно поделение и знам, че правим повече амбулаторни прегледи, в сравнение с да се грижим за докарани с коли за спешна помощ пациенти. Единият вид да се реши този проблем е да се вкара такса за тези прегледи, другият е да има ограничавания за проучванията, които се вършат в незабавните отделения, а всичко останало да се заплаща. Това евентуално ще ограничи напора на хора, които не заплащат здравни осигуровки, към незабавните звена.

Трябва да се промени и здравната карта на страната, тъй като в този момент в едни региони има прекомерно доста лечебни заведения, а в други хората на процедура са лишени от достъп до опазване на здравето. Същото е и несъответствията при другите лекарски специалности. Навсякъде в страната има дефицит на анестезиолози, педиатри и хематолози и има повече експерти, в сравнение с са нужни, в инвазивната кардиология да вземем за пример.

Младите лекари се насочват към инвазивната кардиология, тъй като клиничните пътеки са високо платени, по тази причина са нужни тласъци, които да привлекат завършващите медицина и към специалностите, в които има недостиг на фрагменти. Но всички тези ограничения би трябвало да са част от дълготрайна тактика, а не проблемите да се вземат решение на парче, тъй като това няма да ни докара до нищо.

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР