Здравейте, казвам се Пламен Четелязов, живея в квартал Каменица“ 2.

...
</TD
>Здравейте, казвам се Пламен Четелязов, живея в квартал Каменица“ 2.
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Кой пръска? С какво пръска? Опасно ли е?

Здравейте, споделям се Пламен Четелязов, пребивавам в квартал " Каменица “ 2. Часът е малко след 23:00 вторник, 27 юни. Пръскаха и през вчерашния ден. Пръскаха и сутринта. Пръскат когато и да е. Не единствено тревните площи, напълно не! Пръска се и по улиците. Не знаем кой пръска. Не знаем с какво пръска. Не знаем против какво пръска.

Така четец на Plovdiv24.bg стартира сигнала си до нашата медия. И продължава:

" Просто чуваме бръмченето, виждаме светлините на транспортните средства със специфичен режим на придвижване, а след това димът и вонята нахлуват през прозорците, необятно отворени, с цел да уловят прохладата на нощта. Димът е сериозен, като че ли отново откриваме стадиона на " Ботев “, миризмата е нетърпима, прилошава ти, започваш да се задушаваш.

После идва жегата и потта, а ти гадаеш дали можеш да отвориш, или не би трябвало, дали се завършили, или още веднъж ще минат. Предполагам, че пръскат против комари. Зная и какво ще отговорят – ще кажат, че все сме недоволни, че популацията на комарите тази дъждовна година е доста огромна, че тигровите гадинки, които разнасят заболявания, към този момент са основали устойчива популация под тепетата и би трябвало да се вземат ограничения.

Никой обаче не ни предизвестява по кое време ще се пръска, къде и с какво. Колко е рисково, би трябвало ли да затваряме? Какво вършат хората, които към този момент спят, както на мен ми се случи през вчерашния ден, какво вършат хората, които не са си у дома, а са отворили?

Толкова ли е мъчно да слагат бележки по вратите на кооперациите? Толкова ли е мъчно да ни предизвестяват? Сутринта особено огледах – имаме съобщение от ВиК, че на следващия ден ще ни засичат водомерите, нищо друго.

Когато би трябвало да ни вземат парите – съобщение, когато решат да ни тровят – изненада. Зимата не можем да проветряваме, тъй като по къщите всеобщо горят въглища, части от плоскости, остарели дограми, пластмаси и всевъзможни битови боклуци. Лятото отново не можем, тъй като някой взима доста пари, които оправдава, като ни одимява жилищата.

Уважаеми публицисти, обръщам се към Вас, с цел да потърсим дружно отговор на въпросите:

Кой пръска? С какво пръска? Опасно ли е? Какви ограничения би трябвало да вземат живеещите в квартала, когато се пръска? Какви ограничения би трябвало да вземат живеещите в квартала, когато димът влезне в жилищата им? Какви ограничения би трябвало да се вземат след пръскането, за какъв брой часове или дни?

Как живеещите в квартала бяха известени за часовете на напръскване? Как живеещите в квартала бяха известени за естеството на напръскване, както и за ограниченията, които би трябвало да се съблюдават по време и след напръскване? Кой взима решенията за реализирането на пръскането по този метод – съответно име, пост и компетентност? Последното е доста значимо - съответно име, пост и компетентност!

Поредното цялостно безумство! "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР