Заемът за реконструкцията на Дондуковата градина от Фонда за устойчиви

...
</TD
>Заемът за реконструкцията на Дондуковата градина от Фонда за устойчиви
Коментари Харесай

4 476 000 лева за Дондуковата градина

Заемът за реконструкцията на Дондуковата градина от Фонда за устойчиви градове ще е в размер на 4 476 000 лв., вместо в началото оповестените 3 730 000 лв.. Причината за нарастването е включването на Данък прибавен стойност, защото община Пловдив няма да употребява данъчен заем, изясни заместник-кметът по финанси. Поемането на дълга беше признато с 39 гласа " за " и нито един " срещу ". Изненадващо, четиримата съветници от Демократична България гласоподаваха с " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Параметрите по заема не са изменени, защото са контрактувани още при договарянията за вдишване на 30-милионния дълг. От сумата отпадна реализацията на пробив при Водната палата и на процедура тази сума се пренасочва към реконструкцията на Градската градина на Пловдив. 

" Дондуковата градина е първата градина в България. Тя е връстник на Третата българска страна. Това е градина, осеяна с доста история. Има координиран план и има опция да се реновира за 1 година. Предвижда се подмяна на цялата подземна инфраструктура, 2 нови детски прощадки, ново водно огледало, увеличение на зелените площи посредством намалянване на алеите, възобновяване на беседката с връзка към Природонаучния музей. Радвам се и благодаря на всички жители, които изрично поддържаха този план на публичното разискване. Надявам се на вашата безапелационна поддръжка, с цел да може, отчитайки историята си, да съградим нещо за бъдещето " - сподели кметът на регион " Централен ".

След гласуването районният кмет благодари на съветниците, които поддържаха предлагането и означи, че приема като градивна рецензия гласуването на хората, които се въздържаха.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР