За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица

...
</TD
>За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица
Коментари Харесай

Русе се включва в Европейската седмица на мобилността

За поредна година Община Русе се включва в Европейската седмица на подвижността. Кампанията се организира от 16 до 22 септември под мотото " Комбинирай и се движи “, а тематиката е " Пестене на сила “. Предвидени са редица начинания, с които да се ускори вниманието на обществото към проблемите на пътната сигурност, оповестиха от общината.

Сдружение " Вело - Русе “, " Тумба Сълюшънс “, Сдружение " СпоДари “ и Общинската комисия по сигурност на придвижването са партньорските организации, които ще осъществят няколко събития, свързани с безвредното напредване.

В надпреварата " Движи се пешком “ ще могат да се включат хора от разнообразни възрасти. Участниците могат да отбележат връх за най-вече изминати крачки от 00:00 ч. на 16 септември до 23:59 ч. на 22 септември. Регламентът на надпреварата можете да намерите тук.

В интервала на акцията ще се организира надпреварата " Трафикът си ти “, проведено от " Тумба Сълюшънс “. То ще отличи прекаралите най-вече дейни минути в приложението WeRide.Today на територията на град Русе. Повече детайлности ще откриете тук.

На 20 септември /сряда/ от 16  до 18 ч. в Парка на младежта при започване на алея " Перистери “ ще се проведат няколко събития като част от акцията.

Деца от няколко детски градини ще рисуват на тематика " Автомобили на бъдещето “, като творбите им ще бъдат показани в деня на присъственото мероприятие.

Възпитаниците на ДГ " Чучулига “ и СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ “ ще рисуват с тебешир на тематика " Пестене естествените благосъстояния на планетата, посредством екологичното напредване и консумиране на човешката ни сила “.

Ще бъде извършена и викторина с 10 въпроса, свързани с град Русе, безвредното придвижване и различното напредване. За вярно далите отговор са планувани атрактивни награди.

Фондация " СпоДари “ ще организира образование, ориентирано към сигурността на децата на пътя и по-конкретно при напредването им с колела под формата на интерактивно и просветително прекарване. Под формата на игра децата ще повторят и преживеят получената информация. Обучението ще се организира в няколко съществени модула:

- запознаване на децата с главните разновидности на велосипеда (велосипед за града, за планината, шосейни и карго-велосипеди, сгъваеми, е-велосипеди), по какъв начин да изберем верния тип и размер велосипед, какви са главните му части;

- какво би трябвало да създадем, с цел да проверим дали велосипедът и ние сме подготвени за път посредством използване на няколко елементарни правила т. нар ABC (air, brakes, chain);

- пояснения за главните пътни знаци, с които да се съобразяваме, придвижвайки с велосипед, кола или пеш, както и сигналите, които велосипедистите подават към другите участници в придвижването.

На алея " Перистери “ ще бъде ситуиран и щанд на " Тумба сълюшънс “. Участниците ще могат да се записват в създаденото от тях мобилно приложение WeRide.Today с e-mail и да отбележат 5 проблематични сектора. Ще им бъде разяснено по какъв начин да споделят оферти за усъвършенствания във вело инфраструктурата и да дадат оферти към Община Русе. Желаещите участници ще бъдат включени в лотария с награди.

На 22 септември /петък/ от 9 до 17 ч. Община Русе се причислява към обичайна за Европа самодейност " Ден без коли “. Улиците " Хан Крум “ и " Хан Аспарух “ ще бъдат затворени за влизане на транспортни средства, като там ще бъде ситуирана измерваща непорочност на въздуха станция. На този ден Сдружение " Вело-Русе “ ще показва придвижване по контра-флоу /насрещни велосипедни алеи/ в затворения сектор.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР