Въззивен състав на Бургаски апелативен съд отмени ефективна присъда, постановена

...
</TD
>Въззивен състав на Бургаски апелативен съд отмени ефективна присъда, постановена
Коментари Харесай

Бургаският съд се занимава с кражба на портфейл от Кауфланд

Въззивен състав на Бургаски апелативен съд анулира ефикасна присъда, постановена от Оценка за съвместимост – Бургас на Елеонора С. и постанови нова, с която я признава за невиновна и оправдава за закононарушения по член 194 ал.1 от Наказателен кодекс и по член 249 ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Елеонора С. е приета за невиновна в това, че на 19 май 2020 година в магазин " Кауфланд “ в Бургас лишила непознати движими движимости – дамски портфейл на стойност 19 лева със сумата от 25 лева от владението на Л. К. без нейно единодушие, с желанието незаконно да ги присвои.

Подсъдимата е приета за невиновна и в това, че на същата дата в изискванията на продължавано закононарушение е употребила платежен инструмент – банкова карта без единодушието на титуляра Л.К., като от АТМ в к-с " Славейков “ е направила три транзакции за изтегляне на пари на обща стойност 550 лева, като действието не съставлява по-тежко закононарушение.

Съдебното разследване пред втората инстанция се организира в отсъствието на подсъдимата, като след заседание съдът се произнесе, че това събитие няма да попречи за определяне на обективната истина и даде ход на делото.

По време на правосъдното съвещание беше осъществен разпит на свидетелката С.С. - чиновник на Министерство на вътрешните работи, по отношение на условия свързани с идентифицирането на подсъдимата.

Държавното обвиняване пледира за потвърждаване на присъдата на Оценка за съвместимост – Бургас, с която е наложено едно общо наказване в размер на 2 години " отнемане от независимост “ и " санкция “  от 1100 лева

 Защитата настоя за анулация на първоинстанциония правосъден акт и постановяване на нова присъда, с която подсъдимата да бъде оправдана, различно за анулация и връщане делото за ново разглеждане.

Съдът произнесе своя правосъден акт след заседание, като разгласи, че претекстовете на присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд на Република България в 15 - дневен период от през днешния ден.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР