В Бургас стартира първият по рода си Международен летен математически

...
</TD
>В Бургас стартира първият по рода си Международен летен математически
Коментари Харесай

Бургас е домакин на Международен летен математически лагер за ученици

В Бургас започва първият по рода си Международен летен математически лагер за възпитаници. В него вземат участие повече от 30 възпитаници и преподаватели от България, Индонезия и Румъния.

Началото на просветителния конгрес бе обещано през днешния ден в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, а на нея участваха световноизвестният математик лекар Вен Хсиен Сун, който е и ръководител на Изпълнителния комитет на Международното математическо съревнование, кметът и преподаватели.

" Благодаря на кмета и неговия екип, по тази причина, че посветиха доста от времето си, с цел да проведат Международното математическо съревнование Бургас 2023 сполучливо. Благодаря им също за организацията за провеждането на първия Международен летен математически лагер в Бургас. Аз съм изключително благополучен да видя пред себе си такава огромна група от интелигентни млади и положителни хора, което ме прави оптимист, че ни следва ярко бъдеще “, сподели при откриването на форума лекар Сун.

" Когато се видя с моя другар лекар Сун, се зареждам с положителна сила, тъй като, когато той пристигна в Бургас, тук се случват прелестни неща. Той ще остане вечно в историята на град Бургас като един негов огромен другар. Искам особено да благодаря на Математическата гимназия в нашия град, която е един развъдник на гении и непрестанно ни изненадва с триумфи на своите надарени ученици. През идващите дни Бургас е математика и математиката е Бургас “, сподели при откриването на Международния математически лагер кметът.

Самият лекар Сун също ще е измежду лекторите по време на кампуса. Обучението на младите математици ще продължи 10 дни, като ще бъде разграничено на два стадия. По време на първата част изявени експерти ще изнасят лекции на учениците на разнообразни тематики. Във втората част децата ще бъдат разграничени на групи и ще вършат математически проучвания. В края на своите изследвания те ще обобщят постигнатите резултати в отчети, които ще показват пред всички участници.

Община Бургас е подготвила за участниците богата стратегия, която ще им разреши да опознаят културно-историческото завещание на района. Специален привет към участниците насочиха изпълнителите от групировка " Морски песъчинки “ с началник Милена Добрева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР