Университетът по хранителни технологии, Пловдивският университет Паисий Хилендарски и Медицинският

...
</TD
>Университетът по хранителни технологии, Пловдивският университет Паисий Хилендарски и Медицинският
Коментари Харесай

Три пловдивски университета търсят млади таланти

Университетът по хранителни технологии, Пловдивският университет " Паисий Хилендарски и Медицинският университет-Пловдив, ще подпишат на 20 февруари 2023 година, понеделник, в 10 ч. в зала " Хоризонт “ в УХТ 2-годишен меморандум за развиване на новаторски предприятия с Асоциацията за интернационално публично развитие/АМОР/, Асоциация на младите учени и Фонда на Фондовете. Това оповестиха от висшите образователни заведения.

Чрез него ще търсим млади гении с предприемачески капацитет на възраст сред 15 и 30 години, с цел да се включат в плана " Инкубатори за новаторски предприятия “, финансиран по стратегия " Еразъм+ “ на Европейски Съюз, уточни зам.-ректорът на УХТ доцент доктор Христо Спасов.

Целта е професионално кариерно насочване на младежите, развиване на предприемачески умения и личен бизнес. Ако към този момент имат своя концепция за бизнес и новаторски решения, ще работим взаимно с тях, с цел да могат да ги доразвият, ще им помогнем в подготовката на бизнес проект и презентация пред вложителите. Има благоприятни условия юношески стартъпи да се финансират в напълно ранна фаза, съобщи доцент доктор Спасов.

Меморандумът планува още продан на познания, опит и положителни практики, съвещания на експертно и управително равнище, създаване на взаимни начинания, планове и отчети, осъществяване на семинари, кръгли маси, образования, работни срещи и фестивали.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР