Три мултифункционални малогабаритни машини вече почистват Главната улица, другите пешеходни

...
</TD
>Три мултифункционални малогабаритни машини вече почистват Главната улица, другите пешеходни
Коментари Харесай

Чистят Главната и велоалеите с нова техника

Три мултифункционални малогабаритни машини към този момент почистват Главната улица, другите пешеходни зони и велоалеите в Пловдив. Те са фабрично нови, немско произвеждане. При метене четките се овлажняват от система за оросяване, тъй че да се понижи замърсяването на въздуха с фини прахови частици, оповестиха от общинското дружество " Чистота “.

Директорът Димитър Георгиев напомни, че в края на предходната година бяха доставени други 9 профилирани машини, които също са включени в почистването на града. Сред тях са два 17-кубикови сметовоза и един по-малък – с съдържимост 7 кубика, който по-лесно обслужва дребните улици. Автопаркът е осъвременен и с два контейнеровоза за превозване на съдовете за строителни боклуци и три мотометачни машини. Особено ефикасен е мултифункционалният самосвал. Той е  оборудван с пясъкоразпръсквач, весло, цистерна и дюзи за миене под високо налягане.

Общата стойност на 12-те нови автомобила е 2,391 млн. лева без Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени по плана на общината " Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за възстановяване качеството на градски зелени площи и откритите публични пространства в град Пловдив “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР