Страхотно събитие очаква пловдивчани и гости на града в периода

...
</TD
>Страхотно събитие очаква пловдивчани и гости на града в периода
Коментари Харесай

Maina Town Weekend в Пловдив

Страхотно събитие чака пловдивчани и посетители на града в интервала от 15-17 септември, а точно фестивала " Майна Таун ". Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с мениджъра на плана Георги Сребрев, с цел да разбере още детайлности за събитието. Проектът е част от Програма " Наследство " на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Г-н Сребрев, вие сте управител на плана " Майна Таун " - разкажете ни какво ще включва той.

Проектът " Майна Town “ минава за първи път в град Пловдив във формата на фестивал. Ние стартираме фестивала, който ще съживи рубриките от списанието " Майна Town “, което към този момент е национално издание. Нашите национални обиколки в градовете София, Варна, Бургас ни дадоха мотивацията и желанието да създадем фестивал в град Пловдив, в който да поканим посетители от цялата страна, да покажем рубриките, свързани с креативност, музика, спорт, изкуство, нововъведения, технологии онлайн на всички другари на изданията " Майна Town “.

Това е първият от типа си фестивал, който ще се организира на 5 разнообразни местоположения, защото за пилотното издание сме избрали пет тематики.

Първата ще бъде " Зелено, Майна “. На тази локация ние ще си приказваме за зелени начинания, за екология и за чисто бъдеще на градските среда.

Втората локация е MainaTech & The Future of Work & Ailyak. Тази локация ще бъде изпълнена с технологии, нововъведения и предприемачество с общителното разследване на " Старинен Пловдив “ и Голямата базилика. Това ще бъде платформа, която демонстрира огромна част от посетители ни в изданията, като Пловдивския университет, Технически университет, а голям брой разнообразни сполучливи компании ще приказват на тематика бъдеще на работата, нововъведения и технологии, и започващи бизнеси. 

Третата точка, която в действителност организираме, е обвързвана със спортни начинания. Там нашите съграждани и гостите в Пловдив за този уикенд ще могат да вземат участие в разнообразни и закачливи спортни игри, като тук концепцията е да създадем нещо дружно, насочено към отваряне на спортните действия към по-широка аудитория, и спорта наличен за разнообразни възрасти и хора с разнообразни спортни умения.

Следващите точка ще бъде Maina Vibes & Биротерапевтичния фестивал. Той ще се организира в централната част от Пловдив, където сме поканили много забавни крафт производители на бири. Това е алегорично проявление и демонстриране на рубриката ни " Made in “ също, тъй като огромна част от тях са производители, които в действителност персонално създават по този начин качествените им и забавни крафт бири.

Там ще има опция да си комбинират нещата с Maina Vibes, с няколко осъществяване онлайн, DJ сетове, и изобщо най-различни занимания за посетителите.

Следващата точка, която сме организирали, е Майна Арт и Татуирани коли. Тя ще се състои от забавна галерия на по този начин към този момент познатите ни из цялата страна татуирани коли. Това са коли, които задачите са покрити с тематични комикси от другите градове София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Това е едно самобитно събиране на целия сериал, който е YouTube сериал реалити на едно място, и нашите съграждани и гостите на града ще могат да се насладят и да прегледат безусловно от близко всичките коли, могат да се снимат с тях, да се срещат със притежателите и да могат да гледат целодневно сериала в центъра на града.

" Кино под звездите “ ще има безвъзмездни прожекции в " Тракия “ на Спортното събитие и на Зеленото събитие в квартал " Смирненски “ - ще може да гледате " Марадона “, " Как се научих да хвърча “ и други.

Как избрахте петте местоположения, на които да проведете събитията -  Италианската уличка, Братската могила, Базиликата? Има ли нещо по-специално в избора?

Ние, като градско издание, което в действителност обича да се развива и комуникира с градската среда, символиката е такава, че в действителност желаеме да се направи фестивал, който дружно с голям брой другари и сътрудници да развиваме като многоквартален фестивал.

Идеята е да се развият нещата в посока, в която всички обособени квартали на Пловдив да поемат посетители, в случай че желаете и цялата страна, с цел да може по някакъв метод да си интегрира езикът на изкуството и просвета измежду целия град.

Идеята е да се развият нещата в посока, в която всички обособени квартали на Пловдив да поемат посетители, в случай че желаете и цялата страна, с цел да може по някакъв метод да си интегрира езикът на изкуството и просвета измежду целия град.

Виждаме, че наблягате и на тематики, като екология, здраве, надпревари, спорт.  Имате ли нещо като танцувална стратегия, в която да могат да се включат хората? Прочетохме за суинг и брейк танци.

Абсолютно да, ще се проведат. Самото събитие ще бъде намерено пред Бар " Пощата “ още в петък със станции Break dance танци и DJ сет. Също по този начин в неделя на посетители са ни няколко суинг клуба. Там ще могат хората да потанцуват с тях, да се срещнем с тоя вид изкуство и да се забавляват дружно.

На събитията ще участват ли и известни персони от града, по този начин знакови лица, които да ви оказват помощ в самодейността?

Всички наши другари и жители са знакови лица, тъй като ние преглеждаме всички инициативни хора и всички дейни хора като знакови лица. Това е забавното в списанието, че в действителност даже историите, които не са на първа страница, са извънредно забавни, тъй като образците, които публикуваме, са обичайно на хора, които стимулират, и хора, които развиват близките към тях дали със своята разпоредителност, дали със своята иновативност или умения в изкуството, или с грижата си както споделих за околната среда, това са хора, които са мотиватори и положителни образци.  Добрият образец се крие във всеки един от нас.

Т.е. положителният образец се крие във всеки един от нас, по този начин ли да разбирам?

Точно по този начин, положителният образец се крие във всеки един от нас.

Само отново да повторим по кое време ще бъде фестивалът, по кое време се открива?

Фестивалът започва на 15 септември в късноследобедните часове  със събитие на татуирани коли около " Пощата “ и Биротерапевтичния фестивал и ще продължи събота и неделя на всички останали точки: точка Спорт в " Тракия “, Технологичната точка в Базиликата, която ще се организира в събота, и Екологичната зелена точка, която ще се организира в квартал " Смирненски “ на алеята до Братската могила. За облекчение на всички гости на фестивала ще има изненада със специфичен рейс.

Страхотно! Ами да поканим още веднъж всички посетители и жители на Пловдив на 15-17 септември да посетят " Майна Town “ фестивала. Много ви благодаря!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР