Спортното училище Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза днес своя

...
</TD
>Спортното училище Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза днес своя
Коментари Харесай

Спортното училище Майор Атанас Узунов в Русе чества патронния си празник

Спортното учебно заведение " Майор Атанас Узунов “ в Русе означи през днешния ден своя патронен празник. На церемонията участваха заместник-кметът Енчо Енчев, шефът на учебното заведение Евгени Недев, шефът на Оперативна програма " Спортни парцели “ Лачезар Иванов, регионалният координатор за община Русе към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова и шефът на Ученическата спортна школа Мая Петрова.

" С огромно почитание и благодарност се обръщам към вас и целия екип на учебното заведение за постигнатите триумфи, които са плод на безрезервен труд. Висококвалифицираният педагогичен колектив и новаторските решения на управлението подреждат Спортното учебно заведение измежду най-хубавите в града “, сподели заместник-кметът, като акцентира съчетанието сред отличната подготовка на учениците и високите им спортни триумфи. Той добави, че през последната година Община Русе е вложила над 20 милиона лв. в спортна инфраструктура, което доста ще усъвършенства изискванията за спортуване в града и ще се отрази на резултатите на възпитаниците на единственото учебно заведение за спорт в района.

По време на тържествената гала шефът на Спортното учебно заведение награди с плакети медалистите от Европейското състезание по повдигане на тежести в София. Ангел Русев, който завоюва своята четвърта шампионска купа, е някогашен ученик на образователното заведение, а бронзовият медалист от влиятелния състезателен конгрес - Джан Зарков, се образова в 10 клас, осведоми Община Русе.

На 17 септември 1970 година Спортно учебно заведение “Майор Атанас Узунов " отваря порти за пръв път. Основната му цел е построяването на високоразрядни спортисти с принос към националния спорт.

Тук е почнал пътят към триумфа на трима олимпийски първенци – Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков, както и на 32-ма медалисти от международни шампионати и 38 от европейски шампионати.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР