Социалната градина за възрастни хора “Грижовник в село Твърдица, за

...
</TD
>Социалната градина за възрастни хора “Грижовник в село Твърдица, за
Коментари Харесай

Лоша новина за хората с деменция и техните семейства от Бургас!

Социалната градина за възрастни хора “Грижовник " в село Твърдица, за която Община Бургас щеше да кандидатства с план по " Красива България ", няма да се осъществя там, поради нежеланието на локалните поданици. Новината заяви кметът на Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

“Възрастните хора със болести не са рискови за нас, те имат потребност от грижа в този момент, както ние ще имаме след време. Когато едно обществено начинание среща опозиция, а не поддръжка, то няма смисъл да се постанова ", безапелационен е Николов.

" Няма да разказвам причините им " срещу ", нито ще ги оборвам, въпреки че имам какво да кажа.

Не виждам смисъл да натрапвам едно толкоз положително и свястно начинание, откакто има мощна опозиция против него в селото.

И тъй като съм сигурен в нуждата от такава грижа за хората с деменция, ви убеждавам, че ще продължим да работим по тематиката и ще създадем превъзходен дневен център за тях, а може би и за самите нас след време.

Екипът ми търси друга подобаваща постройка, на друго място и ви убеждавам, че ще случим този план! И ще го създадем там, където освен не поражда негативизъм, а се радва на поддръжка!

Дължим го на хората с деменция, на всеотдайните ни обществени и медицински чиновници, на студентите, които ще оказват помощ. Дължим го на самите нас в случай че претендираме да сме съчувствени хора и общество “, добави той.

Домашен  социален  патронаж Бургас, продължаваме и ще го случим! Защото доста бургазлии чакат и разчитат на нас! А до тогава, продължавайте да обгрижвате с грижа “Грижовник " в Бургас!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР