Служители от всички полицейски подразделения на пловдивската дирекция на МВР

...
</TD
>Служители от всички полицейски подразделения на пловдивската дирекция на МВР
Коментари Харесай

В ход е специализирана полицейска операция на територията на ОД МВР Пловдив

Служители от всички полицейски подразделения на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи вземат участие в спецакция за противопоставяне на престъпността и секване на нарушаванията с политическите права на жителите. Придадени са сили от Зонално жандармерийско ръководство - Пловдив, а в част от  дейностите са включени и представители на ТДНАП, Агенция " Митници " и Областна дирекция по сигурност на храните ".

Обекти на проверките  са физически и юридически лица, частни адреси, магазини, заведения, заложни къщи, игрални зали, офиси за бърз заем, пунктове за изкупуване на метали, хранилища за търговия с дърва за огрев и други

В отговор на напъните да се подсигурява законосъобразността на идните избори, в дирекцията деликатно се проучва и ревизира всяка една информация за незаконно желание или подготовка за опорочаване на вота. 

Още със започване на предизборната акция чиновниците са осъществили контакти със притежатели и шефове на над 220 компании и сдружения, в качеството им на работодатели, за придобиване на данни за реализиране на т.нар " корпоративен избор " измежду личния състав.

В рамките на днешния ден екипи на отдел " Икономическа полиция ", взаимно с сътрудниците им от РУ-Стамболийски и бранш " Специализирани полицейски сили ", започнаха дейности на два адреса в Кричим и други два в с. Устина за инспекция на информация, че се оферират материални облаги за гласоподаване с избрана бюлетина. Паралелно с това, проверяващите ревизираха и магазин в хисарското село Кръстевич, където са открити за описи с вересии.  В Асеновград чиновниците от районното ръководство откриха противозаконна лихварска активност. Двама са арестувани, формирано е досъдебно произвеждане. 

До 9 ч. през днешния ден останалите междинни резултати от профилираната интервенция са:

Проверени 10 сигнала, свързани с нарушавания към изборите – закононарушения по член 167-169г от Наказателен кодекс. Осем от тях са за открити описи с имена и суми в магазини в пловдивските квартали " Шекер махала " и " Столипиново ", в Куклен, Баня и с. Градина. Останалите два са за предложение на суми против гласоподаване за избрана политическа партия.

Извършени инспекции на 966 души, 791 автомобила, 44 търговски обекти, 14 заложни къщи, 10 сдружения за бързи заеми, 5 игрални зали.

Осъществен контрол на над 77 лица от престъпния контингент. Проверени над 55 рискови зони и места с плътно население, проведени 10 беседи с техни водачи.

Изготвени 134 предупредителни протоколи по член 65 от ЗМВР, 11 от тях са с съответна устременост за изборите. Съставени са и 82 акта за открити административни нарушавания.

През миналото денонощие са регистрирани 15 закононарушения, а разкритите са 14 – 7 бързи производства, досъдебно произвеждане и 6 инспекции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР