Скандалната и позната от времената на управление на тройната коалиция

...
</TD
>Скандалната и позната от времената на управление на тройната коалиция
Коментари Харесай

Скандално! Схемата Батко и Братко завладява Пловдив

Скандалната и позната от времената на ръководство на тройната коалиция скица " Батко и Братко “ се разгаря с цялостна мощ в Община Пловдив и е на път да докара непоправими вреди на новото ръководство на града, .

Оказва се, че новоназначеният шеф на Оперативна програма " Чистота “ Тодор Гичев, разгласен като човек с дълготраен опит като шеф на компания в областта на ръководството на боклуци, озеленяване и логистика, в действителност е брат на дългогодишния чиновник и шеф в кръга от компании на КМД, Николай Гичев. Кръгът от компании, свързани с общинския консултант Кирил Търев, извършва действия по " превозване на битови боклуци “, " машинно поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане “, " зимно поддържане – наряди и така нататък “. Управлява и Екологичния цех в с. Шишманци или по-просто казано, дава отговор за почистването на Пловдив.

Братът Николай Гичев, като шеф на " КМД “ ЕООД, подписва контракта за осъществяване на нагоре упоменатите услуги с Община Пловдив през 2014 г (вижте галерията). Това се случва по времето когато кмет е, а шеф на Оперативна програма " Чистота “ е сегашният зам.-кмет по Екология, в чийто сектор е и Оперативна програма " Чистота “, а точно.

По-късно през 2019 година контракта сред " КМД “ ЕООД и Община Пловдив е подписан от шеф Иван Тупаров, също дълготраен чиновник на кръга от компании към общинския консултант Кирил Търев. Николай Гичев е и представляващ ДЗЗД Консорциум със същия предмет на активност, включващи " превозване на битови боклуци “, " машинно поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане “, " зимно поддържане “ и така нататък е видно от подадената от него декларация по член 38 ал.9, т.2 от Закона за счетоводството през 2022 година 33% от този консорциум е благосъстоятелност на " КМД “ ЕООД, която чисти Пловдив и сега.

Връзката сред двамата братя и изпълняващата услугите по сметосъбиране, сметоизвозване и разчистване в Община Пловдив компания е очевадна. Въпросите отностно контрола, качеството на осъществяване при създалата се обстановка висят със страшна мощ. Очевадно е и, че е налице голям честен проблем пред кмета, проблем кадърен за един ден да изпари даденото от гласоподавателите доверие.

Нужни са дейности! И в случай че промяната на новоназначения за шеф брат е към този момент закъсняла, то би трябвало да се зададат и въпросите чие е предлагането за предопределение? Дали е на отрасловия кмет, който като шеф на Оперативна програма " Чистота “ в интервала 2012 – 2019 година е работил по подписания сред КМД ЕООД и Община Пловдив контракт, с брата Николай Гичев? Дори и отговорът да е не, то бездействието му във връзка с инспекцията на оферти човек демонстрира, че мястото му не е за тази позиция.

От тук нататък пред новоизбрания кмет има единствено веднъж – по най-бързия метод да изиска и да подпише оставките на Тодор Гичев и, с цел да не падне над " младото “ ръководство на Пловдив сянката на корупционните практиките от не чак толкоз далечното минало .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР