Що е то цифрово земеделие обясни в Пловдив министърът на

...
</TD
>Що е то цифрово земеделие обясни в Пловдив министърът на
Коментари Харесай

В Пловдив обясняват как да гледаш домати с помощта на цифрови технологии

Що е то цифрово земеделие изясни в Пловдив министърът на земеделието пред участниците в конференция за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 " Поглед в бъдещето “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Министър Гечев уточни, че сред обичайното земеделие от годините обратно до в този момент има доста разлики.  Гечев изброи какво прави страната, в лицето на Министерството на земеделието, за цифровото земеделие. Но сподели още, че е доста значимо какво прави и самият земеделец в личната си плантация.

" За да има изкуствен интелект би трябвало да имаш база данни, а ние имаме не доста добра база данни “, сподели Гечев.

На процедура Министерството на земеделието поддържа към 160 регистъра от 2015 година, само че сега към този момент са доста повече. Но всеки аграрни производител, с цел да получи дигитални услуги би трябвало също да постави старания, за да може всичките база данни да са на едно място, да имаме съвременен дигитален указател.

" Тогава всички могат да работят с тези данни. Тази система ни дава и отговорности. Аз като фермер, влизам с електронен подпис в системата и намирам собствените си данни. Там имам някаква история, има почвени характерности и още доста други. Можем да минем и в 21 век посредством системи за следене. Гаранцията за това, обаче тези неща да се случат, сме всички ние. За да минем на една обща система, която да дава базата данни “, уточни още министър.

На конференцията участва и министърът на иновациите и растежа .

В рамките на събитието ще бъдат разисквани европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 година, опциите за финансиране на цифровата промяна на агросектора и селските региони. Ще бъдат показани и технологиите на Земеделие 4.0, тяхното приложение и изгоди за сполучлив агробизнес. Във фокуса на конференцията ще бъде и решаването на актуалните екологични и обществени провокации пред земеделските производители посредством новите технологии в селското стопанство.

Лекторите ще споделят на практика опит и ще покажат действителни образци за точно и интелигентно земеделие, изкуствен интелект, сателитни изображения, автоматизация и роботизация в земеделието.

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР