С посещение на къща-музей Захари Стоянов“ започнаха репетициите на спектакъла

...
</TD
>С посещение на къща-музей Захари Стоянов“ започнаха репетициите на спектакъла
Коментари Харесай

Репетициите на Епопея на забравените започнаха в музей

С посещаване на къща-музей " Захари Стоянов “ започнаха подготовките на спектакъла по творбата на Иван Вазов " Епопея на забравените “ с режисьор Ивайло Ненов. Тук са показани експозиции за Българското възобновление и националноосвободителните битки. Основен акцент е биографията на Захари Стоянов. Уредникът Искрен Великов описа на актьорите и сподели случки от историята, които са документирани в къщата-музей, оповестиха от Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " - Русе.

" Целта на визитата ни бе докосването до епохата на Възраждането и осъзнаването на българския народ. Хубаво е актьорите да могат да " попият “ повече от " миризмата на това време. “, разяснява Ивайло Ненов.

Целта на спектакъла е да подкрепи образованието на учениците в горния курс, изясни шефът на държавна такса " Сава Огнянов “ Боян Иванов. " Това няма да бъде рецитал, а театър, който с съответни модерни просветителни способи и театрални похвати, да покаже творчеството на Иван Вазов и да запознае младежите с героиката на това време, да покаже самоосъзнаването и пътя към свободата. “, добави той.

Постановката ще се играе единствено пред ученическа публика и няма да има свободен показ. Практически, придържайки се към текстовете на Иван Вазов, той ще бъде допълнение на образователния развой в горния курс. Звуковата картина ще способства за по-плътното разбиране на текстовете на създателя.

Режисьор – Ивайло Ненов, сценография и костюми Евгения Явашева, музика Пламен Мирчев – Мирона. Участват: Ивана Керанова, Ивайло Спасимиров, Крум Берков, Любомир Кънев, Марияна Крумова, Ростислав Панков, Тодор Лазаров

Премиерата се чака в края на октомври.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР