С официалната церемония за полагането на символична първа копка“, на

...
</TD
>С официалната церемония за полагането на символична първа копка“, на
Коментари Харесай

Увеличават хидравличния капацитет на отточния канал Вая - Черно море

С формалната гала за полагането на алегорична " първа копка “, на през днешния ден беше даден старт за създаване на обект: " Подобряване на водния режим и ограничение на сукцесионните процеси в Рамсарско място " Езеро Вая “, посредством рехабилитация на връзката сред Черно море и езеро Вая чрез подсилване на южния бряг на отточния канал “, част от план: " Подобряване на водния режим и ръководство на сукцесионните процеси във влажни зони с интернационално значение " Комплекс Ропотамо “, " Местност Пода “ и " Езеро Вая " - изпълняван от Регионална дирекция по околна среда и водите – Бургас, финансиран по Оперативна стратегия Околна среда 2014-2020 година, посредством Европейски фонд за районно развиване и национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България.

Поканата на шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите - Бургас Павел Маринов и екипа по плана, почетоха Галина Симеонова -  Главен шеф на Главна дирекция Оперативна стратегия " Околна среда “, кметът на Бургас, Тихомир Райчев – основен проектант на Община Бургас, зам. регионалният шеф Пламен Янев, шефът на ВиК – Бургас инж. Ганчо Тенев, Янчо Райков – шеф РДНСК- Бургас и други.

Церемонията се организира на строителната площадка, където строителните действия към този момент са в ход.

Обща стойност на плана е 8 427 161, 88 лева от които 7 163 087,62 лева от Европейски фонд за районно развиване и 1 264 074,26 лева Национално съфинансиране.

Строително-монтажните работи на обекта би трябвало да бъдат осъществени до 30.09.2023 година Чрез реализацията на обекта ще се основат условия за увеличението на хидравличния потенциал на отточния канал Вая - Черно море, за понижаване на неподходящото хидравлично натоварване на езерото и възстановяване на водения му режим.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР