С Андерсенови приказки и детско вдъхновение стартира маратонът на четенето

...
</TD
>С Андерсенови приказки и детско вдъхновение стартира маратонът на четенето
Коментари Харесай

С Андерсенови приказки започна благоевградският маратон на четенето

С Андерсенови приказки и детско ентусиазъм започва маратонът на четенето в Регионална библиотека " Димитър Талев “ - Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Той се провежда във връзка 2 април - Международния ден на детската книга, който е на датата, на която е роден фамозният повествовател на истории за малчуганите Ханс Кристиан Андерсен. 

Първи посетители на библиотеката в този маратон, който вкарва децата в приказния свят на магии и завършения, бяха децата от трета " б “ група " Слънчица “ на Детска градина №12 " Алени макове “, чийто преподавател е Ирина Никулина. 

Служителите на детския отдел отделиха особено внимание на творчеството на Андерсен и прочетоха на децата " Грозното патенце ", една от най-хубавите приказки на датския публицист. Приказки, които разкриха нови светове, положителни герои и забавни истории. И не на последно място – приказки, които дават поучения на своите читатели.

 За да е и занимателно, малчуганите оцветиха с доста усърдие и предпочитание картинки с приказни герои. 

Маратонът на четенето е обичайната самодейност на Република България " Димитър Талев “, тъй като по този метод се развива любовта към четенето и грамотността на децата, а това по-късно им оказва помощ за тяхното развиване и създаване на личностни качества. 

Гостите на детския отдел не пропуснаха опцията да прегледат част от богатия фонд с книги. След това чудно странствуване в света на приказките и книгите децата увериха, че още веднъж ще се върнат в библиотеката, с цел да чуят още приказки, от които да почерпят още поучения и познания.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР