Приемът по схемата за държавна помощ Помощ за съфинансиране на

...
</TD
>Приемът по схемата за държавна помощ Помощ за съфинансиране на
Коментари Харесай

В ход е приемът за помощ при застраховане на селскостопанската продукция в сектор растениевъдство

Приемът по схемата за държавна помощ " Помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция " през 2024 година е в ход, стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф на Русе Данаил Ковачев и шефа на Областната дирекция на Държавен фонд " Земеделие “ /ДФЗ/, заяви Областната администрация.

Приемът на документите ще продължи до 31 юли. Финансовият запас по помощта за тази година е 3 млн. лева Средствата по помощта ще се дават под формата на възнаграждение на част от разноските за застрахователни награди по подписани застрахователни полици за обезпечаване на селскостопанска им продукция за съответния сезон. Няма да се покриват авансово осъществени разноски за застрахователни награди преди подаване на заявление и издаване на уверение от ДФЗ.

Максималният размер на поддръжка, която може да получи един фермер, който отглежда овощни, зеленчукови, етерично-маслени култури и медицински култури, тютюн е до 70% от цената на застрахователната награда.

Стопаните, които застраховат зърнени култури /пшеница, ечемик и царевица/, както и маслодайни /слънчоглед и рапица/, могат да получат до 50% от цената на застрахователната награда.

Максималният размер на застрахователната сума за зърнени култури може да бъде до 1800 лева./ха, а размерът на подкрепяне на хектар може да е до 54 лева./ха. 

Указанията за даване на помощта са оповестени на уеб страницата на ДФЗ. В тях се планува стопаните да предадат най-късно до 30 август застрахователните си полици във Фонда.

Крайният период за подписване на договорите сред земеделските стопани и Държавна фирма " Земеделие “ е до 20 работни дни след показване на застрахователните полици в съответните отдели на ДФЗ. Срокът за погашение на средствата е до 10 работни дни след подписване на контракта сред земеделския собственик и ДФЗ.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР