През февруари Фондация Годишни награди за пътна безопасност“ ще отличи

...
</TD
>През февруари Фондация Годишни награди за пътна безопасност“ ще отличи
Коментари Харесай

Фондация Годишни награди за пътна безопасност ще отличи най-добрите инициативи

През февруари Фондация " Годишни награди за пътна сигурност “ ще отличи най-хубавите начинания в региона на пътната сигурност, потребните практики и повишението на културата на пътя. Това стана ясно от извършен диалог сред заместител регионалния шеф на Русе Георги Георгиев и управлението на организацията, оповестиха от Областна администрация Русе.

" Сътрудничеството сред държавните институции, локалната власт и неправителствения бранш е доста интензивно напоследък в района по този извънредно значим въпрос “, разяснява Георгиев.

Той разясни, че се подхващат всички ограничения за понижаване на травматизма в резултат на пътнотранспортни катастрофи и регистрира, че държавната власт и Общините вършат всичко по силите си за обезпечаване на предпоставки за по-добра пътна сигурност.

Целта е освен да бъдат откроени най-хубавите практики и планове в региона на сигурността на придвижването, само че също по този начин да бъдат разпространявани, да се споделят нови хрумвания и да се притеглят нови сътрудници за идеята, както и да се основат контакти сред участниците за доразвиване и рационализиране на към този момент съществуващи начинания. Наградите ще бъдат връчени в шест категории.

Те са надлежно за начинания за пътна сигурност от компании и корпорации; начинания за пътна сигурност от държавни администрации; начинания за пътна сигурност от неправителствени организации; начинания за пътна сигурност от образователни заведения, както и за публицисти, излъчвания и медии, отразяващи проблемите на пътната сигурност. Ще бъде дадена и шеста специфична премия за полицейски чиновник, който е предотвратил пътен случай или е взел участие в избавяне на потърпевши при злополука. Номинациите ще се одобряват до 17:00 ч. на 09 Февруари 2024 година Повече детайлности може да намерите на уеб страницата на инициативата 

В журито влизат представители на Фондация " Годишни награди за пътна сигурност “, Главна дирекция " Охранителна полиция “, Отдел " Пътна полиция “, Български червен кръст, Министерство на превоза, Столична Община, Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ и публицисти. Предвижда се по време на връчването на премиите ще вземат участие министри и народни представители.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР