През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но

...
</TD
>През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но
Коментари Харесай

Добри хора, да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 година, само че от двумесечна възраст се бори с Детска Церебрална Парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едвам 1240 гр. С доста мощ и жадност за живот тя съумява да се пребори с тестванията, които живота ѝ сервира прекомерно рано.

Оттогава организира ежедневни рехабилитации, плуване, логопед, хипотерапия. Следва и интервенция на очите, а предходната година и Фибротомия за разпределяне на мускулите с добър резултат, само че непълен тя да проходи. Всички лечения и интервенции покриват със лични средства.

Семейството, обнадеждено от положителните резултатите на деца, минали през това, кандидатства и получава утвърждение от детската болница в Сейнт Луис /САЩ/ за Селективна Дорзална Ризотомия, интервенция при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които предизвикват спастичността в крайниците.

Преди седмица Маги получи утвърждение от Д-р Парк, който прави интервенцията от над 30 години. Тази интервенция ще понижи спастичността в мускулите ѝ, ще усъвършенства салдото ѝ, и ще даде късмет тя да проходи. Сумата е непостижима за фамилията на Маги, по тази причина се нуждаят от нашата поддръжка, с цел да може тя да проходи.

Необходимата сума за интервенцията е 51 680 $, а досега са събрани 18 040,24 лева

Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да върви и лудува като всички. Тя върви на детска градина благодарение на мама, а там най-вече обича да играе с другари, националните танци и математиката.

Поставени са дарителски кутии в постройката на Община Бургас, в ДГ " Звездица Зорница ", ДГ " Калинка " - кв. Рудник и кв. Черно море и в доста търговски обекти в града и съставните селища.

Можете да подкрепите Маги още посредством:

 

Или дарителска сметка на името на Магдалена Димитрова Велчева:

Банка ДСК АД

IBAN: BG68STSA93000030367335

Можете да се включите в групата " Благотворителен базар в поддръжка на Маги - да върви сама “, като оферирате или купувате неща в интерес на Маги или да поставите дарителска кутия.

Повече информация за дарителската акция можете да намерите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР