Постоянната комисия по здравеопазване към Общински съвет – Бургас проведе

...
</TD
>Постоянната комисия по здравеопазване към Общински съвет – Бургас проведе
Коментари Харесай

Управителите на общинските лечебни заведения на важна среща в Община Бургас

Постоянната комисия по опазване на здравето към Общински съвет – Бургас организира среща-дискусия взаимно с шефовете на общинските лечебни заведения. Инициативата на ръководителя на комисията доктор Лидия Стефанова има за цел да построи модел на работа, основан на тясно съдействие и деен разговор.

" Общинските лечебни заведения, обезпечаването на качествени здравни услуги са неразделна част от стратегическата цел на Община Бургас за решение на демографските проблеми и основаване на по-добри условия за живот. “ – с тези думи ръководителят на Общински съвет – Бургас Михаил Хаджиянев откри съвещанието и добави, че Общински съвет, посредством своите непрекъснати комисии, ще е в услуга, както на жителите, по този начин и на шефовете на лечебните заведения посредством непосредствена и директна връзка с оглед постигането на най-хубави вероятни резултати в полза на жителите на общината.

За да чуят предложенията на лечебните заведения на съвещанието участваха и зам.- кметът с сектор " Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ Михаил Ненов и зам.- кметът по финанси Станимир Апостолов.

Като съществена посока на общата работа в кратковременен проект доктор Лидия Стефанова очерта изработването на общински стратегии за профилактика с таргетни групи по разнообразни възрасти и болести за предварителна защита на хроничните болести и повишение здравната просвета на обществото. Обект на полемика бе и достъпът до здравна грижа в дребните и отдалечени обитаеми места. Общинските лечебни заведения, взаимно с Комисията по опазване на здравето и Сдружението на младите лекари в Бургас ще работят за обезпечаване на експерти от разнообразни посоки на правилото " лекарят при пациента “. Това ще приключи в целокупност напъните за подсигуряване на здравна грижа откакто Общински съвет одобри програмата за възстановяване на изискванията в здравните служби в селата в община Бургас, препоръчана от кмета Димитър Николов.

Ръководителите на лечебните заведения регистрираха позитивните резултати от напъните на Община Бургас и Общински съвет за възстановяване на медицинския сграден фонд, осъществените санирания и ограничения за енергийна успеваемост, в това число по Европейски планове, обезпечаването на нова инсталация. Общите упования са за продължение на тези действия и взаимна работа за привличане на лекари от по-тесни специалности в доболничната помощ.  Доктор Трошанова, шеф на единствената в града белодробна болница разгласи, че с помощта на Община Бургас планът за нова постройка е в ход и ще бъде построен на мястото на старите пространства на поликлиниката. Решен е и казусът с изхранването на туберколозно болните, откакто Общински съвет – Бургас гласоподава средства за тази активност. Управителят на МЦ " Вяра и вяра “ към Комплексния онкологичен център (КОЦ) акцентира, че са привлечени водещи експерти –онколози, хирург, гастроентеролог, лъчетерапевт, гинеколог, а най-хубавата вест е, че медицинския център разполага и със извънредно съвременна инсталация, предоставена от Община Бургас посредством подаяние.

Общинските съветници, членове на здравната комисия - доктор Светослав Тодоров – зам.-председател, Васил Загорчев,  Диян Господинов, доктор Мартин Кръстев, Чанко Мирчев и Шерафет Мехмед заявиха подготвеност да спомагат за сполучливото развиване на лечебните заведения.

На съвещанието участваха доктор Калина Ишкиева – шеф на " Диагностично съвещателен център I Бургас " ЕООД, доктор Илка Баева – шеф на " Диагностично съвещателен център II Бургас " ЕООД, доктор Борис Борисов – шеф на " Медицински център I Бургас " ЕООД, доктор Атанас Бошев – шеф на " Медицински център II Бургас " ЕООД, доктор Евелина Трошанова – шеф на " Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести – Бургас " ЕООД, доктор Надя Желязкова – шеф на " Център за психологично здраве Проф. доктор Иван Темков – Бургас " ЕООД, доктор Малина Янакиева – шеф на " Дентален център – Бургас “ ЕООД и доктор Николай Киселков – шеф на Медицински център " Вяра и вяра “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР