Поредна инициатива за повишаване ефективността в обучението на униформения състав

...
</TD
>Поредна инициатива за повишаване ефективността в обучението на униформения състав
Коментари Харесай

Пловдивски полицаи бяха част от екипажа на военен вертолет

Поредна самодейност за повишение успеваемостта в образованието на униформения състав бе осъществена от ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив. В осъществяване на взаимен проект за подготвителни дейности, подписан от шефа ст. комисар и командира на 24-та Авиационна база Крумово бригаден военачалник Димитър Иванов, през вчерашния ден служители на реда от бранш " Специални тактически дейности " се включиха в занимание дружно с военнослужещи от отдел “Търсене и избавяне " на военното формирование. 

Служителите на реда станаха част от екипажа на вертолет Cougar  и направиха въздушен десант по способите " рапел " и " бързо въже ", употребени за постигане и избавяне на потърпевши хора в труднодостъпни места. Наред с незабравимото прекарване, образователният полет даде на служителите на реда нова опция да оттренират своите тактически умения в по-различна среда, както и да проучват държанието си в сходна изключителна обстановка.

Те се включиха и в курс с теоретична и практическа устременост, воден от обучители в авиобазата, сертифицирани по стандартите на НАТО за оказване на долекарска помощ.

Оценявайки взаимното образование като извънредно полезнен и ползотворин метод за обмяна на професионален опит, управлението на пловдивската полиция изрече признателност към командването на 24-та Авиационна база Крумово за предоставената опция полицейски чиновници да вземат участие в осъществяване на сходни тренировки.

Припомняме, че преди дни в аналогично образование дружно с военнослужещи от друго пловдивско отделение се включиха униформени от  " Специализирани полицейски сили " към няколко регионални дирекции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР