Подготвя се нова схема за подпомагане на физическите лица и

...
</TD
>Подготвя се нова схема за подпомагане на физическите лица и
Коментари Харесай

Собственик на бензиностанция в Пловдив: Как може да обложиш някого с печалба от 1 лев и след това да я върнеш на бизнеса?

Подготвя се нова скица за подкрепяне на физическите лица и бизнеса поради скъпите горива. Тя ще е по сходство на схемата са 25 стотинки на литър, само че ще бъде финансирана посредством свръхпечалбите на фирмите от бранша, а не от държавния бюджет. Все още не е ясно какъв ще бъде размерът на подпомагането, само че вярата е тя да е реалност от началото на идната година. Това стана ясно от думите на министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Ще паднат ли цените на горивата на бензиностанциите? Апостол Апостолов e притежател на дребна бензиностанция в Пловдив. Той е и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Ето какво сподели Апостолов в изявление за стратегия " Ден след ден " по БНР:

" Цените, които са настоящи са тези, които оферират от Лукойл, те и са най-ниски в района. Ето какви са през днешния ден - за литър дизел 3,26 лева, бензин - 2.89 лева, газ - 1.08 лева

" Прогнозите, които вършат политиците за понижаване на горивата звучат добре, само че не знам по какъв начин механически ще се изпълнят ", сподели търговецът на горива. Той попита:  " Как може да обложиш някого с облага от 1 лев и по-късно да я върнеш на бизнеса, откакто нямаме законови ограничения да го създадем, тъй като притежател на Лукойл е швейцарска компания. "

Депутатите на ГЕРБ внасят предложение и желаят механизъм, посредством който да се понижат цените на горивата:  " За България и за жителите в тази рецесия е доста положително предложение, само че в случай че погледнем от друга позиция, не е работа на политиката да се меси в бизнеса. Това са политически дивиденти, само че не виждам по какъв начин може да принудиш компания, която не е записана в България и не заплаща тук налози, в този момент да заплати налог. За хората ще има глътка въздух, идва тежка зима, сметките се усилват. "

от ГЕРБ споделя, че цената на уралския петрол е една и съща, само че през днешния ден цените са по-високи: " Аргументите  са ясни, само че казусът тук е, че цените се котират по отношение на европейския плац, и в този момент облагата за производителите на горива е налице. Идеята за облагане на свръхпечалба е хубава, само че не знаем по какъв начин ще се облече законово и ще се извърши у нас. Ние печелим от оборот, надценки ни са минимални и съвсем никакви, всеобща загадка е че " Лукойл България " продава под себестойност. Като цяло от нашия бизнес, стискаме зъби и се надяваме и за нас да има място по слънцето ", заключи Апостолов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР