По традиция на днешния 6 декември, по случай Никулден, в

...
</TD
>По традиция на днешния 6 декември, по случай Никулден, в
Коментари Харесай

Бисерчета на доброто за Никулден в пловдивска детска градина

По традиция на днешния 6 декември, по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава " в Пловдив се организира празникът " Бисерчета на положителното ".

В навечерието на Рождество Христово водното премеждие се трансформира във магически театър на добротата. Като същински добротворци златните рибки, дребните морячета и капитани описаха за положителните си действия и кое е най-ценното в живота - добрината и любовта.

А родителите, превъплътени във водни капки, скапаха магията на русалката Ариел и разкриха, че същинското богатство се крие в човешките добродетели - любов, другарство, поддръжка, състрадание, признателност, почитание, съпричастност...

Морската принцеса на собствен ред описа легендата за Св. Никола - Чудотворец и по какъв начин е зародил празникът Никулден. Красивият танц във водата на " златните рибки “ направи празника още по-вълшебен и трогателен и повдигна настроението на присъстващите.

Радост и неспокойствие провокира хвърлянето на емблематичните " бисерчета на положителното “ в басейна, а плувците от четвърта възрастова група ги извадиха и подариха на имениците.

За поредна година " Бисерчета на положителното " сплоти деца, родители и учители в осъществяване на една благородна идея - благотворителна акция за Веселин Солаков и брачната половинка му Радост Илиева, семейство музиканти и родители на две дребни деца, които в границите на няколко месеца са диагностицирани с онкологични болести.

" Нека изразим човешките си добродетели на достойнство и човечност към тези младежи да имат шанса да отгледат децата си! Предстои им битка, само че знаем и имаме вяра, че с нашата поддръжка и общи старания ще помогнем да осъществен своето Коледно знамение! Нека за тях идната година да бъде година на сбъднати фантазии “, беше апелът на ръководителя на Училищното настоятелство на детската градина Величка Такева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР