По традиция на 6 декември, по случай Никулден, в плувния

...
</TD
>По традиция на 6 декември, по случай Никулден, в плувния
Коментари Харесай

Златни рибки, медузи, пирати и бисерчета на доброто в пловдивска детска градина

По традиция на 6 декември, по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава " в Пловдив се организира празникът " Бисерчета на положителното ". Тази година на водния занимателен бал гостуваха златни рибки, водни капчици, медузи, пирати и русалката Ариел. Специален посетител на празника беше и кметът на регион " Централен ".

Търсещите скъпоценности и злато пирати, схванаха от възпитаниците на ДГ " Мирослава “, че най-безценното богатство са обичта, другарството, поддръжката, милосърдието, благодарността, уважението и съчувствието. Децата от другите възрастови групи описаха на пиратите и всички посетители какво е положително дело - да окажеш помощ на другар в неволя, да се грижиш за домашните любимци, да бъдеш деликатен, вежлив и учтив, да благодариш и да се извиниш, когато си сбъркал, да даряваш топлина, да протегнеш другарска ръка.

На собствен ред " Златните рибки “ извършиха магически танц във водата, а русалката Ариел описа легендата за Свети Никола - Чудотворец.

Кметът Стаменов хвърли емблематичните " бисерчета на положителното “ във водата. Смелите плувци от трета и четвърта възрастови групи трябваше да ги извадят от дъното на басейна и да ги подарят на всички именици от детската градина.

Празникът за поредна година сплоти деца, родители и учители в една обща идея - " Заедно в поддръжка на Наско "!

" Да изразим човешките си добродетели на достойнство и човечност към 4-годишния Наско, който се нуждае от лекуване в чужбина. Нека за него идната 2023-а да бъде година на сбъднати фантазии ", беше апелът на учебното настоятелство на детска градина " Мирослава ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР