Пловдивският окръжен съд потвърди глоба от 300 лева, наложена на

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд потвърди глоба от 300 лева, наложена на
Коментари Харесай

Потвърдиха глоба на РИОСВ и Общината заради мръсния въздух в Пловдив

Пловдивският областен съд удостовери санкция от 300 лв., наложена на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Пловдив поради мръсния въздух в града, предава Plovdiv24.bg .

Екоинспекцията апелира наложената от държавния правосъден реализатор глоба за несъблюдение на правосъдно решение и прави искане за прекъсване на изпълнителното дело. Съдът оставя и двете без почитание, защото жалбоподателят не е показал доказателства за осъществени ефикасни ограничения и дейности за запазване на качеството на атмосферния въздух в Пловдив. Решението е окончателно. 

Припомням, че през 2017 година фондация " Асоциацията за европейска интеграция и права на индивида " заведе дело против Община Пловдив и Регионална инспекция за опазване на околната среда поради превишените равнища на фини прахови частици във въздуха в Пловдив. На 22 юли 2021 година Върховен касационен съд осъжда двете институции да преустановят бездействието, изразяващо се в неефективни ограничения и дейности за запазване на качеството на атмосферния въздух и дефинира период от 12 месеца, в който индикаторите би трябвало да влязат в допустимите правила. 

Следва ново дело, с което се установи, че едногодишният период е изминал на  27.07.2022 година, само че не е реализирана чистата на въздуха, защото нормата е да няма превишаване на ФПЧ10 повече от 35 дни за цяла календарна година. Издаден е изпълнителен лист за несъблюдение на решението на Върховен касационен съд и държавният правосъден реализатор постанова въпросната санкция от 300 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР