Пластмасови и метални елементи пробиха асфалта на натоварен булевард в

...
</TD
>Пластмасови и метални елементи пробиха асфалта на натоварен булевард в
Коментари Харесай

Пластмасови и метални елементи пробиха асфалта на натоварен булевард в Пловдив

Пластмасови и железни детайли " пробиха " асфалта на претрупан бул. в Пловдив, видя Plovdiv24.bg . Става дума за южното платно на бул. Санкт петербург против общежитията на Техническия университет - филиал Пловдив. Именно ТУ Пловдив бе в основата на оборудването, което бе инсталирано тук през лятото на 2022 година.

Тогава от образователното заведение се похвалиха, че осем научни служащи от лабораторията " Интелигентни транспортни системи “ към. Тя обработва и прави относителен разбор на получените данни от разнообразни сензорни системи за да сътвори оптимални решения в действително време.

Системата е известна като пасарелка и е инсталирана пред втори корпус на бул. " Санкт Петербург “ 63. Всъщност пасарелката извън наподобява като огромна железна рамка с екрани над шестте платна на булеварда, по който минават по към 4000 автомобила на ден в двете направления /данни от 9 юни 2022 г./, с неимоверно количество сензори на нея и в асфалта.

Има и датчици, измерващи геометричните размери на транспортните средства – широчина, дължина, височина. Цялата система е доста комплицирана, тъй като обобщава информация от 3 типа датчици за тегло, 3 типа камери, има и метеорологична станция, измерваща температура, мокрота, скорост и посока напразно, дебелина на водния филм върху асфалта, точка на заледяване, точка на оросяване, превалявания, видимост. На базата на агрометеорологическата информация може да се извади известие върху огромните екрани на пасарелката, предупреждаващо за опасности. Цялата информация се натрупва в огромна база от данни при нас в университета “.

Защо обаче единствено година и няколко месеца по-късно асфалтът е продънен и част от детайлите се озоваха на повърхността на пътя? Кой не си е приключил качествено работата - от университета или от фирмата-изпълнител?

Очаквайте продължение по тематиката!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР